Olga Menzelová promluvila: Péče o Jiřího je drahá! Je to hodně náročné!

První foto Jiřího Menzela po deseti měsících 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

30. listopadu 2018 12:15

Slavný režisér Jiří Menzel (80), který se vzpamatovává s vážných zdravotních problémů, se už léčí doma v obklopení svých blízkých. A tato „domácí“ péče mu opravdu dělá dobře!

Menzel strávil téměř rok v nemocnicích a různých ústavech, kde se o něj starala hromada zdravotníků. Teď už je ale opět doma, kde mu dělá společnost především jeho žena Olga (40) a dcery. A je vidět, že to bylo správné rozhodnutí!

Od října se totiž Menzelův stav výrazně zlepšil. „Myslím, že je šťastný, že je doma, protože se vrátil domů po roce. Je to lepší, ale je to náročné. Myslím, že ty letošní Vánoce budou mnohem radostnější, než byly ty minulé, které jsme strávili ve vojenské nemocnici v Praze,“ prozradila serveru Super.cz Menzelová.

Za uplynulý rok se prý naučila nic neplánovat. Přesto se zdá, že nejhorší už má Menzel a jeho rodina za sebou. „Je na tom dobře, ale nerada bych rozebírala jeho zdravotní stav. Až bude chtít Jirka sám něco říct, tak to řekne," prozradila manželka slavného režiséra.

Olga zároveň ocenila práci lékařů i lidí, kteří jí teď pomáhají. „Mám kolem sebe skvělý tým lidí, bez kterých bych to nezvládla, protože se musím starat i o dvě malé holky, k tomu pracuju, což mě baví, ale musím i z finančních důvodů, protože ta všechna péče je drahá,“ prozradila. Přesto prý ale musela odložit nebo zrušit řadu pracovních projektů.

Hlavně dcery jsou prý pro Menzela vekou vzpruhou! „Celou dobu se mnou za Jirkou chodily do nemocnice a dalších zařízení, kde byl. Berou to tak, že je normální se starat o někoho blízkého, když se mu něco stane,“ pochvaluje si Olga.

„Budeme všichni spolu doma, a to je ten největší dárek pro všechny," pochvaluje si Olga Menzelová.

Témata: Jiří Menzel Olga Menzelová