Rozchod s Šafářovou? Plekanec šokuje!

Tomáš Plekanec 6

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

29. listopadu 2018 15:56

Tomáš Plekanec se vrátil do Česka, jeho synové a manželka Lucie Vondráčková, se kterou se rozvádí ale dál žijí v Kanadě. Hokejista zatím ani netuší, zda bude moci se svými dětmi moci strávit Vánoce. Teď navíc otevřeně promluvil o některých detailech rozvodu a tvrdí, že přemýšlel i o rozchodu s tenistkou Šafářovou!

Plekanec přiznává, že když si vzpomene, co se dělo poslední dva roky, má husí kůži. „Nebo když si přečtu textovky, které jsme si napsali. Ne že bychom si nadávali, nebo si psali něco ošklivého,“ uvedl v rozhovoru pro iDnes.cz.

„Ale až teď vidím, jak bylo všechno promyšlené a připravené. A já to celou dobu nevěděl. Husí kůži nemám z toho, že nám to přestalo fungovat. To se stane mnoha lidem i s malými dětmi. Ale právě z toho, jak to celé proběhlo.“ popisuje.

Je přesvědčený, že Lucie rozchod dlouho chystala a že když tvrdila v médiích, jak je vším zaskočená, neříkala pravdu. Poukázal na to, že si dokonce dopředu najala právničku v  Montrealu.

Pro jeho syny Adama a Matyáše podle něj není tak stresující stěhování zpět do Česka, ale spíše to, že nevidí svého tátu. „Navíc Lucka celý život říkala, že je v Kanadě jen na návštěvě, a doma jsme si kolikrát bavili o tom, že děti budou tam, kde budu hrát hokej. Tak jsem tady a čekám, jestli to tak bude. Zatím mám zprávy, že se najednou rozhodla žít v Kanadě,“ diví se.

Tvrdí také, že jeho synové z toho všeho mají „binec v hlavě“. „Je to poznat při každém telefonátu s Matyášem, který se mámy například ptá, co může říct a co ne,“ říká. Sám prý vlastně neví, proč se Lucie chce rozvádět v Kanadě. A když se s ní o tom pokoušel mluvit, skončilo to špatné. „Pokusil jsem se s  Luckou párkrát sejít, ale dopadlo to tak, že si mě  nahrávala na telefon,“ tvrdí.

Právě synové jsou podle něj teď to, na čem záleží nejvíc. I proto nechce, aby si jeho děti jednou četli nějakou špínu o svých rodičích nebo aby trpěli, že nejsou s tátou. Zároveň je ale nechce odehnat od jejich mámy. „Hledám kompromisy,“ přiznává.

Nelíbí se mu ani, že má z celé kauzy nepříjemnosti i jeho nová přítelkyně - tenistka Lucie Šafářová. „Není mi to příjemné,“ přiznal s tím, že vůči ní cítí výčitky.

„Ale ani jeden jsme neudělali nic špatného, Lucka nikdy nebyla důvodem našeho rozchodu. Několikrát jsme se o tom bavili: jestli se na to nechce vykašlat a že se třeba potkáme jindy. Ale vždycky jsme došli ke stejnému závěru. Proč by nám někdo, kdo neříká pravdu, měl ničit vztah? Myslím, že dneska už většina lidí chápe, jak to celé bylo,“ dodal Plekanec.

Témata: Tomáš Plekanec Lucie Vondráčková Lucie Šafářová