Další tajemství Bartošové odhaleno: Matka Ivety promluvila!

Iveta Bartošová

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. listopadu 2018 12:21 | Aktualizováno: 26. listopadu 2018 3:14

Zpěvačka Iveta Bartošová neměla lehký život. Protrpěla poslední roky, ale i jeho úplně začátky. Její matka Svatava totiž poprvé prozradila, jaké to bylo přivést na svět dnes již zesnulou Ivetu.

V knize Má dcera Iveta Svatava Bartošová vzpomíná na rok 1966, kdy přivedla na svět slavnou zpěvačku s nelehkým životním osudem. 

Ve chvíli, kdy Svatavě odešla voda,  byla prakticky bezmocná. Její manžel byl v práci a auto neměli, proto musela čekat.

Nachystala věci do porodnice a počkala do jedenácti hodin v noci, než přijel manžel domů. Jakmile uviděl, co se děje, utíkal sehnat sanitku.

"O půlnoci jsem byla v porodnici a bylo mi dobře, ulevilo se mi. Dali mě na pokoj, dokonce jsem i usnula, ale ve dvě hodiny v noci to přišlo. Na Velký pátek v 5:30 hodin se narodila Ivanka a v 5:45 hodin přišla na svět Ivetka. Rodila jsem asi čtyři hodiny," popisuje v knize.

Porod Ivety přitom nikdo nečekal. Svatava totiž nevěděla, že čeká dvojčata. Během porodu ale měla šílené bolesti, tak ji lékaři začali surově šlapat na břicho, aby porod popohnali.

"Neměla jsem takové tlaky jako při synovi, bylo to úplně jiné. V podstatě jsem jen měla šílené bolesti. Doktorka na mě dupla a šlo to násilím, bylo to hrozné," svěřila se.

To ji vyčerpalo natolik, že dostala horečku. "Úplně jsem se klepala, srdce mi bilo, až jsem zkolabovala… V porodnici jsem potom byla týden a málem jsem zemřela, protože mi odešly ledviny," šokuje matka Ivety.

Témata: Iveta Bartošová