Herečka Jana Štěpánková je na tom zle: Jsem nešťastná! Nevím, jestli se uzdravím!

Jana Štěpánková s rodinou

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

22. listopadu 2018 13:50

Už je to 40 let, co se v televizi poprvé objevil dnes již kultovní seriál Nemocnice na kraji města. A zatímco ostatní herci poskytují rozhovory a vzpomínají na natáčení, Jana Štěpánková (84) je kvůli vážným zdravotním problémům v nemocnici!

Štěpánková v seriálu nezapomenutelným způsobem ztvárnila doktorku Královou. Teď je to ale ona, kdo pomoc lékařů akutně potřebuje! Kvůli těžkému zápalu plic skončila v nemocnici!

„Nevím, jestli se z toho vylížu. Je mi opravdu moc špatně,“ přiznala po telefonu deníku Aha! Bylo přitom zřejmé, že jí každé slovo dělá potíže.

Dodala, že teploty naštěstí nemá. „Ale to víte zápal plic je zápal plic. A v mém věku? A ještě k tomu mám sraženinu na plicích. Nevím, jestli to bude někdy dobrý a kdy. Jsem z toho vážně nešťastná,“ prozradila herečka.

Natáčení seriálu Nemocnice na kraji města označila za jednu z nejmilejších prací, kterou v životě měla. „Je mi ale tak mizerně, vždyť to slyšíte, že to nedokážu. Je mi to líto,“ řekla, když ji novináři požádali, aby přidala nějakou vzpomínku z natáčení.

Podle deníku leží ve vinohradské nemocnici. Péči zdravotníků si Štěpánková nemůže vynachválit. „Ale starají se tu o mě opravdu bezvadně. A už musím končit, zmáhá mě to,“ dodala herečka.

Jana Štěpánková pochází z herecké a umělecké rodiny. Jejími rodiči jsou Zdeněk Štěpánek a herečka Elena Hálková, po matce též pravnučka českého básníka Vítězslava Hálka. Hraní se věnují i její bratři PetrŠtěpánek a Martin Štěpánek. Objevila se v řadě filmů a seriálů. Mezi ty nejznámější patří Účastníci zájezdu, Ranč u zelené sedmy, Dva lidi v ZOO nebo První republika.

Témata: Jana Štěpánková