Karlu Gottovi regulérně hráblo? Prý šíří nehorázné lži!

Karel Gott 11

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

7. listopadu 2018 8:21

Písničkář Jaromír Nohavica není zdaleka jediný, který slouží Rusku jako "užitečný idiot". Tvrdí to analytik a komentátor Jakub Janda z think-tanku Evropské hodnoty. Zmínil přitom další jména českých umělců.

Nohavica čelí ostré kritice za to, že si osobně z rukou ruského prezidenta Vladimira Putina převzal Puškinovu medaili, která je od roku 1999 udělována ruským občanům i cizincům, kteří se významně zapsali v kulturní oblasti, literatuře či jiných oborech umění.

Podle kritiků Nohavica tímto způsobem podpořil Putinův autoritářský režim. Politický komentátor a výkonný ředitel think-tanku Evropské hodnoty Jakub Janda v té souvislosti připomíná, že nejde o jediného českého umělce, který se dali do služeb Ruska.

„Když mluvíme o Jarku Nohavicovi jako ruském užitečném idiotovi, tak prosím nezapomínejme na hrdinu Aeronetu Karla Gotta. Ten dnes šíří ty největší výplachy, tedy pro-putinovské lži od iluminátů ovládajících svět po tvrzení, že za okupaci v roce 1968 nemůže Rusko, ale Američané, kteří ho "umožnili",“ připomněl nedávná slova mnohonásobného Českého slavíka.

Gotta ani Nohavicu vůbec nešetří. „Nějak se nám zvyšuje počet starších známých mužů, kterým regulérně hrábne a začnou asi kloktat savo,“ vypálil Janda. 

Pak připomněl ještě jednu českou umělkyni. „Helena Vondráčková slouží v podobné roli, jako reklama na sbor ruské armády,“ poukázal Janda na to, že zpěvačka v minulosti vystupovala s ruským armádním souborem Alexandrovci.

Témata: Karel Gott Helena Vondráčková Jaromír Nohavica Jakub Janda (Evropské hodnoty)