Jiří Pomeje se zbláznil? Peníze nemá, ale oknem jen tak vyhodil 50 tisíc!

Pomeje, Jiří

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

5. listopadu 2018 13:16

Herec a producent Jiří Pomeje horko těžko zavadí i práci. Žije tak pouze ze svého invalidního důchodu! A když už nějakou nabídku dostane, tak ji odmítá!

Pomeje si před rokem vyslechl krutou diagnózu. Musel se rozhodnout, zda podstoupí zákrok, při kterém mu lékaři odstraní celý hrtan a vytvoří stálý otvor do dýchací trubice v přední straně krku, tzv. slavíka, a nebo zda hoi nepodstoupí. Jenže pak by mu podle expertů zbývaly maximálně tři roky života!

I když to bylo pro herce, který se také živil jako dabér, velmi těžké, nakonec podstoupil náročnou operaci! Jenže od té doby to s ním jde s kopce. Herec a dabér bez hlasu holt není žádaný.

Přesto dostal nabídku vrátit se ke Kameňáku. Jiří byl nejdřív producentem filmů Kameňák a ve dvou si také zahrál. Když se začal natáčet stejnojmenný seriál pro TV Nova, měl Pomeje ztvárnit role opilce Milana. Za pět natáčecích dnů měl dostat 50 tisíc korun!

Jenže to se nelíbilo jeho manželce Andreji. „Jestli tu roli Jirka vezme, tak mě vážně naštve. To nám ještě chybělo, aby opilec hrál opilce,“ prohlásila podle Blesku Andrea Pomeje „Ptát se Andy na nic nebudu, je to práce jako každá jiná, peníze potřebujeme,“ odvětil jí tehdy herec.

Pomeje ale nakonec produkci před natáčením oznámil, že nemá čas. Paradoxní je, že v tu chvíli už se s Andreou rozváděl a tak se jí nemusel bát! Možná ale roli opilce nakonec Jiří, který má sám s alkoholem hromadu zkušeností, nevzal spíše kvůli své malé dceři Aničce (5), která by tátu určitě nechtěla vidět opilého. I kdyby to bylo „jen jako“!

Na druhou stranu ale Pomeje doslova vyhodil oknem 50 tisíc, a to jsou pro něj v současné situaci opravdu velké peníze! Otázkou je, jestli mu po tomhle všem ještě někdo dá další šanci!

Aktuálně chce Jiřímu pomoci režisér Jaroslav Brabec (64), který herci nabídl nemluvící roli v seriálu pro Zločiny Velké Prahy, který se má začít natáčet už v lednu a který bude vysílat Česká televize. Otázkou je, jestli se Jiří nevykašle i na tuto práci!

Témata: Jiří Pomeje