Největší show v životě? Jiří Korn chystá něco neuvěřitelného!

Jiří Korn

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

4. listopadu 2018 14:50

Zpěvák, tanečník, herec Jiří Korn oslaví své sedmdesátiny, které připadají na 17. května, příští rok koncertem 25. září v pražské O2 Areně. Zpěvák na koncertě nazvaném 70x Dík zazpívá v režii bratrů Cabanů své největší hity.

V současné době člen vokálního kvarteta 4TET svým moderním přístupem k hudbě, tanci i módě ovlivnil několik generací. Jeho hudební kariéra začala v šedesátých letech se skupinou Rebels a pokračovala v sedmdesátých letech v rámci skupiny Olympic. Po skončení angažmá v Olympiku Korn zahájil sólovou kariéru. V osmdesátých letech své písně spojil s úspěšným televizním cyklem Možná přijde i kouzelník. V devadesátých letech se více soustředil na taneční hudbu.

Účinkoval v několika filmech, například ve snímku Anděl s ďáblem v těle a pohádce Honza málem králem, a od devadesátých let spojil kariéru s muzikály Bídníci, Dracula, Monte Cristo a dalšími. Korn je držitelem dvou cen Thálie - za rok 2003 v kategorii Opereta a muzikál a letos získal cenu za celoživotní operetní a muzikální mistrovství.

Ocenění posbíral také v zahraničí. Na festivalu Grand Prix v Paříži získal první místo s písní Robinson. V Irsku v soutěži Cavan Internationale Song Contest obdržel za anglickou verzi písně Žal se odkládá cenu za nejlepší píseň a interpreta i cenu poroty a diváků. Mezi jeho největší hity patří písně Yvetta, Zpívat jako déšť, Každá trampota má svou mez, Windsurfing, Karel nese asi čaj, Miss Moskva, Ještě tě mám plnou náruč nebo duet s Helenou Vondráčkovou Já půjdu tam a ty tam.

Témata: Jiří Korn