Velký obrat: Žilková balí kufry a stěhuje se do Izraele. Už tam dostala nabídku na práci!

Veronika Žilková s manželem Martinem Stropnickým 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

30. října 2018 19:50

I když herečka Veronika Žilková v uplynulých týdnech tvrdila, že se svým manželem do Izraele neodjede, nakonec je vše jinak! Martin Stropnický by se měl již brzy chopit místa velvyslance v Tel Avivu, nakonec se s ním přestěhuje i celá rodina!

Bývalý ministr obrany a posléze zahraničí Martin Stropnický na začátku října složil poslanecký mandát. V souvislosti s tím, že se Stropnický stane velvyslancem v Izraeli, odešel také z vedení vládního hnutí ANO.

A i když dlouho váhala, nakonec se svým mužem do Izraele odletí i Žilková! Dokonce už balí kufry! „Do jaké bedny dostat obrovského retrívra?“ uvedla herečka na sociálních sítích s tím, že se chystá odletět z Česka! A spolu s ní poletí i její dcera Kordula.

Veronika už dokonce tuší, co bude v cizině dělat! „Uvažuji o nabídce Českého centra, že bych tam nastoupila do kanceláře a pomáhala s kulturní agendou. Bylo by to na půl úvazku asi za čtrnáct tisíc korun měsíčně,“ uvedla s tím, že by ráda něco dělala.

A to i přesto, že kdyby práci neměla, nebyl by to větší problém. „Kdybych nepracovala, manžel by měl dokonce k platu nějaká procenta navíc, což by bylo výhodnější než tenhle můj plat za přenášení letáčků, jenže nechci sedět s rukama v klíně,“ vysvětluje Žilková.

Zároveň má také dost práce v Česku! „V první řadě musím dodržet závazky, které mám v Česku. Budu teď hlavně neustále přelétat, točím film, seriál, mám dvě velké divadelní role… To je vždycky tak, pět let jsem kvůli manželově politickému angažmá netočila nic, teď se s nabídkami roztrhl pytel,“ posteskla si pro Blesk.

Třináctiletá Kordula prý ale ze stěhování nadšena není. „Kordulka je v citlivém věku, je jí třináct let, což všichni víme, že je trošku krizové období. Nechce se jí odejít z Čech, ale promluvili jsme si s ní a dohodli se na tom, že to na půl roku zkusíme,“ dodala herečka s tím, že její dcera bude od druhého pololetí chodit do americké školy v Izraeli.

Zda výuku v angličtině Kordula zvládne, ale není jisté. I proto má Žilková náhradní plán. „Pokud jí to půjde, v září by tam normálně pokračovala v dalším ročníku, pokud ne, vrátím se s ní do Čech a za tatínkem budeme dojíždět na prázdniny,“ dodala Veronika.

Témata: Veronika Žilková Martin Stropnický