Odpad! Sra*ka! Češi velmi tvrdě zchladili Karla Gotta!

Karel Gott

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. října 2018 16:04

Karel Gott je možná vynikající zpěvák, před kamerou ale moc slávy neudělal. První hodnocení filmu Když draka bolí hlava, v němž si střihnul jednu z rolí i několikanásobný slavík, totiž dopadly tragicky.

"Když promluvil Gott slovensky, myslel jsem, že blbě slyším. Proč tak mluví, když to neumí, bolí z toho hlava. A aby to bylo ještě komplikovanější tak zpívá česky !!!???? No a do toho klokan. Drak, který je trikově působí jak parodie na Jurský park a v pulce filmu se odehrává nějaká folklorní slavnost. Demence na entou," napsal například jeden z uživatelů na filmovém serveru.

Film Dušana Rapoše Když draka bolí hlava si zatím odnáší od diváků veskrze negativní hodnocení. Jeho průměr se pohybuje kolem 37 procent, což je na jednu stranu na české a slovenské poměry docela dobré číslo. Tedy uvážíme-li, že řada českých a slovenských filmů, včetně pohádek a komedií Zdeňka Trošky, propadly mnohem více. Na druhou stanu to potvrzuje trend, že Češi a Slováci filmy zkrátka točit neumí.

Na tom se ostatně shodují i další diskutující. "Na něco takového bych dítě NIKDY V ŽIVOTĚ NEVZAL! Ti draci byli naprostí démoni. A scéna, kdy démon (drak) proklínal "Česko a Slovensko" byla naprosto... Ani na to nemám slovo - horší než odpad!!! Ani těch pár opravdu povedených vtipů to nevyvážilo. A po technické stránce - naprosto strašně provedená animace. Mnohdy vůbec nesedla do obrazu, a někdy obraz jel normálně, ale animace se zasekávala. Vcelku tedy - naprosto vyhozené peníze," uvedl další.

"Tak takhle ne, z toho filmu bolí hlava. Drak je jako by ho vytáhli ze skladu, použitých rekvizit ČT kde původně byl součástí Studia kamarád z konce sedmdesátých let. člověk by řekl, že v hlavní roli bude Karel Gott aspoň podle plakátu traileru a propagace k filmu. Tak to také není, navíc mluví Slovensky - proboha proč? Opravdu každá sra...ka co se tu natočí musí jít do kina?" hodnotí další divák.

"A pak že politika a pohádky k sobě nepatří. Zfilmovaná oslava přátelství Čechů a Slováků, se skřetem nápadně podobným jistému premiérovi, který ve filmu peče (ale ty pekárny už mu nepatří!) chleba s červy a žere mouchy. K tomu Češi mluvící tragickou slovenštinou, Slováci mluvící o něco lepší češtinou, katastrofická animace jednoho draka, o něco lepší, avšak stále špatný druhý… Snad jen ty pasáže s „kresbami z knihy“ byly povedené, ale ty tvoří asi dvě minuty celého filmu. Dal bych jednu hvězdu za odvahu použít dvakrát stejnou scénu s močením do ohně a ani se nenamáhat to nějak maskovat, ale nemohu. Ti, kterým nevadí Kateřina Brožová, si ji tam však mohou domyslet, za ni snižuji na odpad!" tvrdí další.

 

Témata: pohádka Když draka bolí hlava Karel Gott