Policie se snaží něco ututlat? Nové informace o Janu Kočkovi (†28)!

Jan Kočka 7

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

30. října 2018 12:26

Od nehody Jana Kočky na dálnici D11 uplynul už více než měsíc. Ani po té době ale nebyly zveřejněny výsledky pitvy člena známého klanu Kočkových. Snaží se snad policie něco utajit?

K tragické nehodě došlo 28. září. Kočka čelně narazil do kamionu – a zabil nejen sebe, ale i muže, který seděl za volantem kamionu. Ihned se samozřejmě objevila řada otázek. Nepil Kočka před jízdou? Neměl v sobě snad drogy?

Spekulacím nahrává i to, že dosud nebyly zveřejněny výsledky soudní pitvy, která by definitivně udělaly jasno. Policie se ale dušuje, že se nepokouší vše zamést pod koberec.

„Doposud jsme neobdrželi pitevní protokol, jehož nedílnou součástí je toxikologické vyšetření. Dle vyjádření soudních lékařů bude posudek zpracován pravděpodobně do konce týdne," vysvětlil Blesku šéf nymburské policie Marek Jirouš.

„Je to na dohodě vyšetřovatele s týmem znalců. Když se však vyskytnou nějaké komplikace, tak se domluví na prodloužení lhůty znaleckého posouzení," doplnil slova mluvčího přednosta Ústavu soudního lékařství Alexandr Pilin.

A co má na prodloužení této lhůty největší vliv? Když je v těle objevena neznámá látka! „To si pak vyžádá dovoz tzv. forenzního standardu, neboli čisté látky, která slouží jako kontrolní," dodal Pilin.

Co přesně se v osudný den stalo?

Osobní vůz značky Mercedes, který Kočka řídil, ze zatím nezjištěných příčin vjel na dálnici D11 do protisměru. Nehoda se stala 28. září kolem 03:40 ráno a obě auta začala po nehodě hořet. Dálnice byla uzavřena v obou směrech, později byl obnoven provoz ve směru na Prahu. Při nárazu zemřel jak Kočka, tak i řidič protijedoucího kamionu, pan Miloslav.

Témata: Jan Kočka Nehody aut Policie ČR