Blbečci! Já že obdivuju Zemana? Krampol se neudržel a konečně řekl, jak to je!

Jiří Krampol přebírá vyznamenání

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. října 2018 11:03

Čerstvý držitel medaile Za zásluhy, herec Jiří Krampol, je často terčem kritiky kvůli svému obdivu prezidenta Miloše Zemana. Rozhodl se proto konečně vysvětlit, jak to celé je.

Kromě Krampola byl oceněným kontroverzním umělcem také Michal David. Ten si podle herce zasloužil ocenění za to, že lidem rozdává radost. I jeho samotného se ale dotkly kritické reakce.

"Prezident tam řekl jednu větu – že je boží služebník, který na zlatém podnose předává vyznamenání těm, kteří si ho zaslouží za to, co v životě vykonali. A tyhle lidi, co nic nevykonali, akorát všechno kritizují a nikdo je nezná, tak dští kolem sebe síru," řekl Blesku.

Očekával prý, že proti udílení vyznamenání budou lidé protestovat. "Člověk se nemůže zalíbit každému. Máme demokracii, každý může projevit svůj názor. Neříkám, že všichni jsou blbečci. Nemusí mi být někdo sympatický, ale musím uznat, že ten člověk si to zaslouží," dodal.

Sám se domnívá, že rolí, za které si ocenění zaslouží, bylo dost. Proč se Zeman rozhodl ho ocenit ale neví, naopak se domnívá, že za to on nemůže. "Prezident republiky se nerozhodl. Ten to předává. Není to, že řekne, tomu to dám a tomu to nedám. Že to rozdává jako housky na krámě," řekl Krampol.

"Četl jsem několik článků, ve kterých mě označují jako obdivovatele Miloše Zemana. Nikdo ale neví, koho jsem volil a koho jsem obdivovatel. Prezidenta znám dvacet let a považuju ho za chytrého člověka. Nic víc, nic míň. Konkrétně obdivuji, že má takovou paměť, kterou by mu spousta herců záviděla, nebo jeho bonmoty. Ale že bych kompletně někoho obdivoval..." dodal Krampol.

Člověk, kterého obdivuje, je podle něj třeba Václav Havel, protože s ním byl v divadle, ještě než byl vůbec prezident. A váží si ho hlavně za to, že to byl symbol svobody a člověk, kterému se podařilo náš věhlas dostat mezi lidi. Že lidi v zahraničí vědí, kde je Praha.

Témata: Jiří Krampol