Tajné info ze zákulisí: Mezi páry ve StarDance to pořádně skřípe! Potřebují i psychologa!

StarDance

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

30. října 2018 8:56

Velkou roli v tom, jak vypadá letošní ročník pořadu StarDance, má tanečník Jan Onder, který v minulých ročnících sám soutěžil a dokonce i dvakrát vyhrál! Na starosti má nejen choreografii, ale také duševní pohodu soutěžících! A to je občas opravdu velký oříšek!

I když se páry ve StarDance tváří jako nejlepší kamarádi a na sociálních sítích se povzbuzují, v reálu to mezi nimi občas skřípe. A právě v tu chvíli nastupuje na scénu „psycholog Onder“!

„Každý den jim pomáhám a konzultuji s nimi věc. Je to docela náročná práce. Často musím být nejen kouč, ale i psycholog a motivátor,“ vysvětluje pro Aha! profesionální tanečník.

„Je potřeba vycítit atmosféru v tom páru, někdy není úplně dokonalá a zářivá. Pak je musím nakopnout, vysvětlit jim to a pomoci jim. Ano, i to je moje práce,“ přiznává Onder, podle kterého to mezi účastníky hodně vře.

Trénink je totiž velmi náročný a soutěžící jsou ve velkém stresu. Není se co divit, že jsou občas jako kotle před výbuchem. „Týká se to samozřejmě celého páru. Akorát s tanečníky komunikuju malinko jinak – víc odborně. Na osobnosti se snažím mluvit víc lidsky,“ popisuje expert.

„Snažím se tanečníky motivovat, protože to mají s osobnostmi opravdu hodně těžké. Snažím se jim dodávat sebevědomí,“ přiznal s tím, že páry tak musí obcházet skoro denně. Kdo mu přidělává nejvíce práce, ale prozradit nechtěl.

Sám Onder má se StrarDance svoje zkušenosti. Zúčastnil se celkem tří ročníků – v roce 2008 vyhrál s herečkou Danou Batulkovou, v roce 2012 opět vybojoval první místo, tentokrát s atletkou Kateřinou Baďurovou. O rok později na něj a jeho partnerku Taťánu Kuchařovou zbylo „pouze“ stříbro.

Témata: StarDance Jan Onder (tanečník)