Vážně nemocnou herečku z Ulice podvedli šarlatáni? Ztrácí naději na vyléčení!

Anna Kadeřávková 10

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

25. října 2018 10:30

Herečka Anna Kadeřávková začíná být zoufalá! Už 12 týdnů jí lékaři kapačkou do těla pumpují čtyři druhy antibiotik. Jenže její borelióza se stále nelepší! Není proto divu, že začíná pochybovat o práci německých lékařů: dokonce zvažuje, že vyzkouší i přírodní léčbu!

O tom, že má boreliózu, informovala mladá herečka na sociálních sítích. Na nich také popisovala, jak postupuje její léčba. A i když byla ze začátku optimistická a věřila, že experti z Německa jí, na rozdíl do českých lékařů, dokáží pomoci, postupně ztrácí naději.

„Ráda bych řekla, že se cítím líp, ale bohužel ne. Ale hodně to dělá i to, že mám v sobě tak dlouho antibiotika, takže s tím tělem to dělá hrozné věci. Jsem z toho dost špatná, protože si nejsem jistá, jestli mě to vyléčí,“ přiznala herečka, která se proslavila díky seriálu Ulice, pro Aha!

Při boji s posledním stadiem lymské boreliózy vsadila na specializovanou kliniku v Německu a za léčbu, která není hrazené pojišťovnou, utratila pořádný balík. „Nejdřív jsem měla kapačku na osm týdnů, ale potom mi dělali krevní testy a usoudili, že je potřeba dalších osm týdnů,“ popisuje Anička.

Server také oslovil docenta MUDr. Rastislava Maďara, vedoucího Ústavu epidemiologie a ochrany veřejného zdraví Lékařské fakulty v Ostravě. Ten varuje, že německá klinika nemusí hrát s Kadeřávkovou fér. „Různá soukromá zařízení v Evropě nabízejí pacientům za peníze naději ve formě dlouhodobé léčby antibiotiky, která může být naopak škodlivá, případně vést k projevům nežádoucích účinků takovéto zbytečné léčby,“ varoval.

Kvalitou léčby si už není jistá ani herečka. „Samozřejmě je mi jasné, že takovéhle věci se na světě dějí, a jestli jsou to podvodníci, nevím. Každopádně zvažuju, co dál, protože si nemyslím, že antibiotika na tak dlouho jsou dobrým řešením,“ přiznala s tím, že chce ještě pár týdnů počkat.

A pokud se nic nezmění, nevylučuje ani alternativní cestu. „Byla jsem už tak zoufalá, že jsem jim říkala – dejte mi, co uznáte za vhodné, protože je mi tak zle, že potřebuji pomoct. Podstoupila bych cokoliv. Už jenom to, že jsem šla do antibiotik. Jsem člověk, který zastává hodně přírodní metody a myslím, že spousta věcí jde vyléčit přírodní cestou. Ale u tohohle jsem zkusila spoustu věcí a nic mi nezabralo,“ smutní mladá herečka.

Už dříve přitom přiznala, že léčba antibiotiky není vůbec příjemná. Hovořila například o tom, že jí „do žíly odkapávají ty děsivý látky, co ji zevnitř rozežírají žíly a děsně to bolí“. Netají se tím, že ji její stav děsí. „Strašně jsem se tehdy bála, fakt strašně. A furt se bojím. A furt strašně,“ přiznala nedávno sympatická Anička.

Témata: Anna Kadeřávková