Drama u Heidi Janků: Unesený Tomášek už je doma! To nejhorší ale ještě nemá za sebou!

Janků. Heidi

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

17. října 2018 12:14

I když se zdálo, že tenhle příběh snad nikdy nebude mít šťastný konec, opak je pravdou! Malý Tomášek (4), prasynovec české zpěvačky Heidi Janků, je konečně doma! Do Česka se i s tatínkem vrátil v úterý!

Matka Tomáška Renata Figurové chlapečka poslala až do Indonésie, aby k němu nemohl jeho otec – Tomáš Figura (38). „Naštěstí můžu potvrdit, že malý je s tatínkem už v bezpečí. Moc ráda bych poděkovala novinářům, kteří zmedializovali příběh mého prasynovce. Osobně si myslím, že nebýt toho, tak by tento příběh neměl happy end,“ přiznala Blesku šťastná zpěvačka.

Tomášek, po kterém několik měsíců pátrala policie i Interpol, a jeho otec přistáli v úterý ráno v 7:40 na Letišti Václava Havla. Přiletěli z Jakarty, kde spolu strávili několik dní na tamním velvyslanectví ČR. Po sto dnech byl nakonec Tomášek objeven v Indonésii v doprovodu strýce – bratra Renaty Figurové. Ta je od 6. září ve vazbě.

Tomáškovo jméno a podobizna tak mohly být konečně odstraněny z oficiální databáze pohřešovaných osob. Podle informací Blesku se otec se synem dál odeberou na neznámé místo, aby měli pod dozorem odborníků klid na opětovné vzájemné navázání vztahu. Podle dřívějších informací totiž chlapec svého otce nejprve vůbec nepoznal!

Heidi návrat jejího prasynovce sice těší, je jí ale jasné, že to není tak jednoduché. .„Teď bude důležité, aby byl Tomík v klidu a zvykl si na normální život, protože to, co žil doposud, normální určitě nebylo,“ zdůraznila.

Chlapeček tak postupně bude poznávat své příbuzné z tatínkovy strany – některé z nich totiž viděl jen chvíli nebo vůbec! „Věřím ale, že v jeho věku si na všechno zvykne rychle, i když si myslím, že bez odborné pomoci se to neobejde. Tomík je v láskyplné náruči svého otce a celá naše rodina je připravená pomoct, jak jen to bude možné,“ vysvětluje Heidi Janků.

Témata: Heidi Janků Renata Figurová