Mladá herečka z Ulice trpí: Moje tělo slábne. Léky mi zevnitř rozežírají žíly a děsně to bolí!

Anna Kadeřávková 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

10. října 2018 12:32

Mladá česká herečka Anna Kadeřávková, která se proslavila díky seriálu Ulice, dál svádí boj se zákeřnou lymskou boreliózou. Už dlouho denně bere hromadu léků a antibiotika. Jenže její krevní testy stále nejsou dobré. A tak ji čeká další kolo bolestivé léčby!

Anna si posteskla, že ji opět čekají každý den infuze. „Tak si prohlížím fotky ještě ze srpna z BCA Kliniky v Německu a jsem na měkko z toho, jak to všechno kolem nás letí a jak se věci mění a co člověk neudělá hned, jakoby ani nebylo...“ posteskla si herečka, která před pár dny zjistila, že musí dalších osm týdnů dostávat kvůli léčbě boreliózy antibiotika kapačkou.

„Několika měsíční léčbu ATB jsem strašně dlouho zvažovala, protože nejsem zastánce “chemickejch léků” a vždy raději sáhnu po přírodních možnostech nebo nějaký alternativě. Ale jak čas běžel a (od problémů od září 2017 a stanovený diagnózy v lednu 2018) měsíce ubíhaly a mě ty moje nohy pořád bolely, únavy neodcházely a naděje slábla a všechny alternativy selhávaly, zdála se bejt ta klinika fakt jediným řešením,“ vysvětluje, proč se nakonec svěřila do péče německých odborníků.

Netají se tím, že její stav ji děsí. „Strašně jsem se tehdy bála, fakt strašně. A furt se bojím. A furt strašně. Už je to 9. tejden co mi v krvi kolujou čtvery antibiotika a denně beru hrsti léků. Já. Která si dřív nechtěla brát ani blbej ibalgin na bolest hlavy a radši to šla zaspat,“ posteskla si mladá česká herečka.

Prý má ale pocit, že všechny věci se v životě dějí z nějakého důvodu. „A že se mi tím život fakt snaží něco říct... a že dokud to nepochopím, můžu brát antibiotika roky a bejt furt stejně nemocná,“ filosofuje Anička.

Náročná léčba ji prý změnila. „Asi prostě potřebuju svůj čas, jako každej. Nicméně, mezitím, co moje tělo stoná a slábne, tam někde uvnitř v tý mojí duši jsem se nikdy necítila...tak citlivě. Chtěla jsem napsat “silnější, ale čím dál tím víc mi dochází, že o tom to úplně není… Tak nějak mam najednou mnohem víc pochopení, trpělivost, laskavosti a citu pro všechny a pro všechno,“ uvádí Anička.

„A tak až mi zas zejtra budou do žíly odkapávat ty děsivý látky, co mi zevnitř rozežíraj žíly a děsně to bolí, budu přemejšlet. A třeba přijdu na něco, co ještě nevím, a co bych vědět měla. A třeba taky ne. Ale ono to přijde. Vím, že jo.“ dodává herečka.

Témata: Anna Kadeřávková