Zvrat v případu ztraceného prasynovce Heidi Janků: Státní zástupkyni hrozí trest!

Heidi Janků v novém videoklipu Dík za tvůj kus ráje 5

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

7. října 2018 12:35

Rodina zpěvačky Heidi Janků (55) se nestačí divit. Interpol pátrá po Heidině ztraceném prasynovci Tomáškovi (4). Jeho matka Renata Figurovou už je sice ve vazbě, chlapeček se ale stále nenašel. Přesto to ale neznamená, že by se v případu vůbec nic nedělo!

V kauze došlo k dalšímu zvratu. Advokáti žádají trest pro státní zástupkyni v kauze Figurové. Podle České justice poslal šéf České advokátní komory (ČAK) Vladimír Jirousek dopis nejvyššímu státnímu zástupci Pavlu Zemanovi.

Jirousek poukazuje na to, že při vazebním jednání v soudní síni státní zástupkyně Petra Dušková protizákonně odebrala obhájci Figurové Michalu Halvovi jeho spis, listovala si v něm, a pak jej vrátila. Tím ale podle jeho porušila mínění práva obhajoby a povinnosti mlčenlivosti!

„V průběhu vazebního zasedání 6. září před Okresním soudem v Kroměříži advokátovi Michalu Halvovi (právní zástupce Renaty Figurové – pozn.) v soudní síni proti jeho vůli z rukou odebrala advokátní spis, několik minut si jej prohlížela, pročítala a následně vrátila se slovy, že se nejedná o listiny, které by nebyly známé orgánům činným v trestním řízení,“ varuje v dopise předseda ČAK.

Obsahem onoho spisu byly například listiny, které Figurová advokátovi předala pro účely obhajoby, poznámky advokáta ke způsobu vedení obhajoby i další důvěrné informace.

„Absurdní čin státní zástupkyně Duškové, spočívající ve fyzickém odebrání advokátního spisu obhájci při vazebním zasedání, nemá v naší trestní praxi obdoby,“ komentuje celou událost Marek Nespala,předseda Výboru pro odbornou pomoc a ochranu zájmů advokátů (VOPOZA), na nějž se advokát se svou stížností ohledně postupu státní zástupkyně obrátil

Témata: Heidi Janků státní zástupci soudy