Landa promluvil o legendárním vystoupení na Slavících: Proč si na něj přinesl kohouta?

Daniel Landa

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

5. října 2018 10:49

Když Daniel Landa před šesti lety vystoupil na Slavících s kohoutem, většina Čechů si myslela, že se zbláznil. S odstupem let teď zpěvák na tuto "show" zavzpomínal a vysvětlil, proč to vlastně udělal!

V souvislosti s blížícím se výročím 100 let od založení Československa Landa plánuje, že se k této události nějak vyjádří. V době kolem 28. října totiž bude koncertovat v rámci turné ke svým 50. narozeninám.

„Když to hodně zkrátím, tak si myslím, že kořeny, naše státnost, svoboda a nezávislost jsou obří hodnoty, které pomaličku ztrácíme. Takže by bylo dobré si na to dát pozor, abychom je neztratili úplně,“ uvedl zpěvák v rozhovoru na Impulsu.

Řeč přišla i na to, že má anketa Český slavík letos pauzu. V té souvislosti Landa zavzpomínal na dnes již legendární výstup s kohoutem na Slavících v roce 2012. „Já jsem si ho nechal tři měsíce cvičit. Jediný, co bylo, je, že jsem měl připravený projev, na který jsem zapomněl, tak jsem lovil z vody, protože kohout mě trošku rozhodil, stejně jako rozhodil ostatní," popisuje onen večer hudebník. 

A jak by svoje vystoupení po letech zhodnotil? „Jinak jsem v podstatě zneužil nebo znásilnil poměrně stupidní televizní pořad, aspoň takhle já ho mám zaškatulkovaný ve své hlavě. Protože si myslím, že soutěžit o to, kdo je populárnější, je prostě určitá zvrácenost. Tak jsem ho zneužil pro sebe a strašně jsem si to užil,“ vypráví se smíchem Landa.

„Pár let po tom jsem si řekl, jestli už to nebylo moc, ale nakonec dneska s odstupem říkám, že to bylo akorát a že to možná bylo ještě málo,“ dodal.

Témata: Daniel Landa