Romská královna na dně? Tvrdé přiznání Věry Bílé

Zpěvačka Věra Bílá

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

2. října 2018 12:14 | Aktualizováno: 2. října 2018 18:55

Kdysi si označovali za romskou královnu a koncertovala nejen v Evropě, ale i v USA! Teď ale Věra Bílá vůbec nevystupuje a žije na ubytovně v Rokycanech!

Bílá se o svém životě rozvyprávěla v rozhovoru pro XTV moderátora Luboše Xavera Veselého. Tvrdí, že se jí s Romy žije krásně! A za to, že žije na ubytovně, se prý vůbec nestydí!

„Na ubytovně je čistota a pravidelně se tam uklízí. Vilu jsem nikdy nechtěla, budu ji mít až na hřbitově, aspoň mi to nikdo nebude závidět,“ vysvětluje romská zpěvačka s tím, že v USA vystupovala za směšné částky jen proto, že ji to bavilo.

Ani se svými sousedy prý problémy nemá. „S Romy se žije dobře, já jsem to nikdy nepoznala a jsem z toho na ubytovně překvapená. Rasismus jsem v Česku nepocítila, nikdo mi nekřivdí,“ říká Bílá.

A i když trvá na tom, že i v 64 letech je ještě pořád mladá, trápí ji zdravotní potíže. „Srdce mám mladé. Nemusím trénovat, ale musím už zpívat jen v sedě,“ vysvětluje zpěvačka, kterou podle vlastních slov zlobí nohy.

Vystupovala například v legendární newyorské Carnegie Hall, ale sláva i peníze pro ni byly nepodstatné. Honoráře tak často končily v automatech v rodných Rokycanech. A protože neplatila nájem, skončila v místní ubytovně.

„Prohrála jsem a nikomu do toho nic není. Byly to moje peníze, a jestliže jsem je prohrála, je to moje věc. Tady ale nic není, kino, divadlo. Tak jak máte žít?“ vzpomínala například v pořadu Třináctá komnata. Sama přitom tvrdí, že prohrála maximálně milion a půl.

Témata: Věra Bílá Romové