Horor v Turecku: Slavnou českou youtuberku zapálili při ohnivé show! Vážné popáleniny na třetině těla!

Třešničková, Týnuš 13

Autor: ČTK

29. září 2018 13:16 | Aktualizováno: 29. září 2018 14:32

Při ohňové show ve vyhlášené istanbulské restaurace Nusr-Et byli ve čtvrtek večer popáleni dva Češi. Muž i žena mají popáleniny druhého stupně, nejméně do 1. října budou muset zůstat v istanbulské nemocnici. ČTK to dnes řekl Robert Řehák z tiskového odboru českého ministerstva zahraničních věcí. Majitelem podniku je Nusret Gökçe zvaný Salt Bae, jehož kulinářské praktiky jsou známy uživatelům sociálních sítí. Gökçe nedávno v témže podniku hostil venezuelského vůdce Nicholáse Madura s chotí a nově otevřel podnik v New Yorku.

"Během programu explodovala část hořlavé směsi, která potřísnila české občany, a ti začali hořet. Bez pomoci zaměstnanců či přihlížejících se jim nakonec podařilo uhasit se navzájem," uvedlo ministerstvo. S popáleninami obličeje, rukou a hrudníku byli odvezeni do nemocnice, kam kvůli vážnosti situace přijeli český konzul s asistentkou, kteří zajistili převoz do nemocnice s lepší péčí.

Podle informací ministerstva má muž popáleniny na 15 procentech těla, žena na 35 procentech. U obou se jedná o popáleniny druhého stupně, u ženy pak s hlubokým zásahem do struktury kůže. "Dle vyjádření lékařů budou oba čeští občané muset v nemocnici zůstat nejméně do 1. října, kdy bude stanoven další postup po dohodě se všemi zainteresovanými," uvedl Řehák.

Server Ahval informoval, že se personál restaurace neúspěšně pokusil o ohňový efekt. Jeden z číšníků nalil před barovým stolem do ohně olej, avšak plameny se začaly rychle šířit a popálily několik lidí. Podle britského webu MailOnline jsou zraněni čtyři turisté a české návštěvnici, která se prezentuje jako módní youtuberka, podle tohoto zdroje chytly šaty. Plameny byl zahlcen i její přítel, ale ten později řekl, že má sice několik popálenin, ale že jeho přítelkyně je na tom mnohem hůř.

Dalšími zraněnými jsou podle britského zdroje turisté z Řecka a Ukrajiny a lehká zranění utrpěli i dva pracovníci baru.

Incident vyšetřuje policie, která vyslechla dva zaměstnance, kteří se představení zúčastnili. České ministerstvo zahraničí v tomto případě též kontaktovalo velvyslance Turecka v ČR ve snaze zvýšit pozornost, která bude postiženým věnována jak ze strany lékařské péče, tak ze strany policejního vyšetřování, dodal Řehák.

Témata: Týnuš Třešničková Turecko