Menzelova mrazivá zpověď! Promluvil o umírání!

Jiří Menzel 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

27. září 2018 10:25

Je to už deset měsíců, co musel kvůli zákeřnému meningokoku podstoupit několikahodinovou operaci mozku a následně byl uveden do umělého spánku. Od té soby se zotavuje a na veřejnosti se vůbec neobjevil. Ze slov, která pronesl ještě před tím, než jej tyto problémy postihly, jde mráz po zádech!

V rozhovoru, který Menzel poskytl už dříve, mluvil o konci života. „Smrti se nebojím. Až budu cítit, že jsem špatný, tak chci umřít. Nechci být na obtíž. A nechci pohřeb. Mám jenom strach, aby to nebylo dlouhý, blbý umírání...“ vysvětloval jednom z posledních rozhovorů, který s ním vedl publicista Miloš Zapletal. Rozhovor vyjde v knize s názvem Nesmrtelní, ze které cituje Blesk.

Z režisérových slov mrazí, obzvláště kvůli problémům, které jej po rozhovoru postihly. „A víte, co je nejhorší? Nejhorší je, když vám odejde tělo, a neodejde mozek. To radši, ať odejde mozek!“  tvrdil ještě před svým kolapsem.

Prozradil také, jak by se měli jeho blízcí postarat o jeho ostatky. „Pak bych rád, aby ten popel jednou moje žena odvezla do Španělska, kam jezdíme každé prázdniny, a aby ho tam rozsypala. Máme to místo moc rádi a vlastně tam budu s holkama pořád,“ přál si ještě nedávno filmař.

Slavný český režisér Jiří Menzel loni v listopadu zkolaboval. Z klimatizace v letadle se zřejmě nakazil meningokokem a v Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích musel podstoupit závažnou několikahodinové operaci mozku, po které byl uveden do umělého spánku. 

Spekulovalo se, že aby se mohl Menzel znovu postavit na nohy a vrátit se do režisérského křesla, bude muset pořádně načerpat sílu! A hlavně bude muset nabrat na váze. Zhubnul totiž už nejméně 25 kilogramů! Lékaři ale jsou skeptičtí a tvrdí, že něco takového se zřejmě v brzké době nestane. Jeho stav se sice prý zlepšuje, ale stále to nestačí na to, aby se mohl vrátit domů.

Témata: Jiří Menzel