Simona Stašová tajila vážnou nemoc! Život jí zachránila její matka!

Simona Stašová 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

25. září 2018 9:13

Herečka Simona Stašová (63) před veřejností dlouho tajila vážnou nemoc! Sama nejprve neměla tušení, že jí něco je. Pak se ale dostavily příšerné bolesti. Život jí zachránila její matka, herečka Jiřina Bohdalová (87)!

Před necelými dvanácti lety onemocněla Stašová boreliózou způsobenou kousnutím klíštěte. Na noze se jí sice objevil flek, ale herečka tomu nevěnovala příliš velkou pozornost. A i když na něj upozorňovali i její přátelé, Simona nad tím mávla rukou.

Když po čase flek zmizel, herečka si byla jistá, že o nic vážného nešlo. Zvrat přišel ve chvíli, kdy se dostavily se bolesti, které se stupňovaly. „Začal se mi točit svět, padala jsem, vypadala jsem jako opilá…,“ popsala herečka týdeníku Aha! pro ženy. I přes velké bolesti odmítala jít k lékaři.

Nakonec musela zakročit její matka, herečka Jiřina Bohdalová. „Máma mě doslova dovlekla k doktorovi. Naštěstí ještě včas,“ přiznala Stašová, která dodnes svojí matce vděčí za život. Do nemocnice se totiž dostala „za pět minut dvanáct“.

V nemocnici na neurologii nakonec Stašová strávila tři měsíce. Kapačkou dostávala antibiotika. Měla obrovské štěstí, že dnes nemá žádné následky. Stašová se v té době ale bála, aby se náhodou někdo nedozvěděl, jak na tom je!

„Chorobu jsem utajila. V divadle měli pokyn, kdyby se někdo na mne ptal, aby sdělili, že jsem odjela za hranice nebo že jsem nespolehlivá a nacházím se někde bůhví kde. Ale že nikdo nesmí vědět, že jsem nemocná. Teď, když jsem se z toho všeho dostala, jsem ráda, že se to nikdo nedozvěděl,“ dodala herečka, která je od roku 1991 je členkou Městských divadel pražských.

Témata: Simona Stašová Simona Stašová Jiřina Bohdalová