Paroubek u soudu pohořel! Radši k němu ani nepřišel!

Jiří Paroubek 8

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

19. září 2018 16:51

Rozvodová válka manželů Paroubkových pokračuje. Městský soud v Praze dnes definitivně svěřil dceru do péče Petry. Expremiér Jiří, který k soudu nedorazil, tak boj o dítě prohrál.

Soud už dříve rozhodl, že osmiletá Margarita zůstane u mámy, které tehdy spadl kámen ze srdce. Sama totiž tvrdila, že se hrozně bála, jak to dopadne, zřejmě i proto, že jí její manžel údajně vyhrožoval.

Tvrdí, že od chvíle, kdy odešla z domu, byla pod neustálým tlakem ze strany svého manžela. Podle ní nešlo o fyzické napadání, ale o něco jiného. Paroubek se ale exkluzivně pro stars24.cz proti nařčení z vyhrožování ohradil. "To je jednoduché. Ať doloží jak a čím jsem jí vyhrožoval," řekl nám. "Zloděj v jejím případě křičí, chyťte zloděje," dodal pro stars24.cz bývalý premiér Paroubek.

O klidný rozvod se ale nejedná ani náhodou. Petra na svého manžela podala několik trestních oznámení pro napadení, to ale politik vždy popíral. On na svou ženu, s níž byl deset let, podal také několik trestních oznámení a bitva právníků začala.

Další spory se týkaly majetku a táhly se dlouhé měsíce. Nakonec uspěl Paroubek, který zažaloval Petru za to, že má na sebe napsaný celý jejich dům, přestože jej kupovali ze společných peněz.

A aby toho nebylo málo, dnes Městský soud v Praze řešil odvolání ve sporu o to, kdo má vychovávat malou Paroubkovou. Paroubek ale nedorazil a za sebe poslal právníka. Líčení navíc s ohledem na práva dítěte probíhalo s vyloučením veřejnosti.

Podle Blesku ale verdikt nezpochybnil předchozí rozhodnutí soudu a dcera i nadále zůstává ve výhradní péči matky. "V řízení bylo prokázáno zejména znaleckým zkoumáním, že střídavá péče, byť z důkazů vyplynulo, že oba rodiče jsou schopni se o nezletilou postarat a že nezletilá k nim má citový vztah, v této konkrétní věci vhodná není," tvrdí soud. O výši výživného ale soud nerozhodl a vrátil případ zpět k obvodnímu soudu.  

Témata: Jiří Paroubek Petra Paroubková