Sobota bojuje za Zemana: Jen nejlepší! Ti, kteří od něj odmítají vyznamenání, jsou ignoranti!

Luděk Sobota (Foto: David Sedlecký)

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

13. září 2018 21:15

Herec a bavič Luděk Sobota se zastal prezidenta Miloše Zemana. Jeho působení ve funkci podle svých slov vnímá jednoznačně pozitivně. Zavzpomínal také na to, jak od něj na Hradě dostal státní vyznamenání.

Moderátor Luboš Xaver Veselý se herce na úvod zeptal, kde má vystaveno státní vyznamenání, které dostal od prezidenta Miloše Zemana. „Já si tyhle ceny nijak nevystavuju. Mám to v pracovně v regálu. Já si toho moc vážím, ale na ceny moc nejsem,“ přiznal Luděk Sobota pro XTV. 

„Bylo to milé překvapení. Zarazilo mě jenom, že někteří z těch, které chtěl Miloš Zeman vyznamenat, to odmítli. To mi připadá jako určité ignorantství. Protože přeci jen dostat od prezidenta republiky vyznamenání, to už něco znamená. Já jsem byl rád, ale že by to bylo zlomové pro můj život, to asi ne,“ přiznal herec.

Vyslechl si prý i nepříjemné komentáře, ale jen z druhé ruky. Do očí mu prý nikdo nic neřekl. „Někteří měli kecy, že si to nezasloužím nebo tak něco, ale to musí člověk v téhle zemi, v téhle republice a v téhle zvláštní politické situaci vynechávat a nebrat to v úvahu,“ vysvětloval Sobota.

Trému prý neměl, navíc byla vyznamenaná i jeho kolegyně Helena Vondráčková, takže akci spojenou s předáváním ocenění označil za příjemnou. „Zemana vnímám pozitivně, jednoznačně pozitivně,“ přiznal s tím, že tento názor se nezměnil ani v druhém Zemanově funkčním období.

„Nerad se bavím o politice, komikovi to nepřísluší. Satiru jsem nikdy neměl rád,“ říká herec Luděk Sobota s tím, že se k politice nevyjadřuje a vyjadřovat nechce. Celá republika – ne jen herci – se rozdělila úplně napůl.

„Obavy z narušené demokracie jsou blábol lidí, kteří jsou nespokojeni. Já jsem osobně s tím, že Miloš Zeman.. no, kdo jinej. Já toho druhého člověka, kterého navrhovali, osobně vůbec neznám. Neznám ho vlastně vůbec. Kdežto Zemana zná každý – i to, jak se vyjadřuje. Někdy se vyjadřuje příliš přímo, takže jsou někdy ty jeho hlášky takové.. Jenže on třeba někdy někoho cituje a oni řeknou, že byl sprostý. Ale to přece neříkal on,“ zastal se hlavy státu herec.

Témata: Luděk Sobota Miloš Zeman