Život na zámku v Osečanech: Stropnický maká 12 metrů nad zemí, Krejčík udělal radikální krok!

Matěj Stropnický a Daniel Krejčík 2

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

12. září 2018 15:21

Jak se zdá, někdejší šéf Zelených Matěj Stropnický a jeho přítel Daniel Krejčík si už v Osečanech zvykli. Místní hospoda je prý dokonce má za borce!

Že se zámkem bude spousta práce, zjistil Stropnický hned na začátku. „Jak začalo pršet, ukázalo se samozřejmě, že u nás prší mimo vymezenou dráhu vody. Důvod? Okapy už padesát let nikdo nečistil,“ popsal problémy na sociálních sítích Matěj.

„Tak jsem objednal vysokozdvižnou plošinu, vysoko konkrétně do výšky dvanácti metrů, tedy do celkem vysoké výšky, za čtyři sta na hodinu s technikem-posunovačem, za dvojnásob s čističem. Ten mi přišel nadbytečnej, tak jsem si dal včera šestihodinovku čistění asi 150m okapů sám. V příštím díle už chci zkusit nějaký řemeslo, nádeničina je ňáká moc snadná,“ vzkazuje z Osečan.

Svoje zážitky z Osečan přidal i přítel Stropnického, herec Daniel Krejčík. Kvůli konkurzu na roli albína si nechal narychlo odbarvit hlavu. „Přesvědčit jsem jednu nebohou duši, že ji neprokleju, když mi hlavu polije 90tiprocentním peroxidem a sežere mi to mozek,“ popsal herec s tím, že díky tomu režiséra šokoval a nakonec vysněnou roli získal.

Jenže pak si uvědomil, že by jeho radikální změna vizáže mohla být problém. „Až pak mi došlo, že třeba hraju i jiný věci, že druhý den fotím plakát na divadlo, že nevím, co na to Mates a že bydlím v zámku na vesnici a rozhodně není touhou být ještě víc exot,“ přiznal Dan.

„Mates, když mě uviděl, tak se rozesmál, až se mu ďolíčky málem propadly do lebky, řekl, že jsem číslo a že mám jediný štěstí, že jsem tu roli dostal, ale že za trest půjdeme spolu večer do osečanské hospody, mezi chlapy. A protože mě má rád, vyložil to ve finále na vesnici tak, že jsme holt natírali chlívek pro kozy a když už nějaká barva zbyla, tak mě taky trochu vohodil. To se líbilo, připilo se na to a pak jsme se dál s chlapama bavili o vrtačkách. Uf,“ popisoval své zážitky herec.

„Resumé: roli mám, báječnýho kluka taky, hospoda nás má furt za borce, ale teď mi nějak dochází, že na čepice je ještě moc velký teplo, když si sáhnu do vlasů, zůstane mi v nich kus spálenýho mozku, vytahuju svůj pohřebácký šatník po tátovi funebrákovi, protože jiná barva než černá se k tomu nehodí (díky táto!) a když zaklepu hlavou na trávníku a spadnou mi na zem mé peroxidové nitě, tak tam tráva deset let neporoste. Snad to nebylo nadarmo a nebudu do začátku točení plešatej. To by se špatně barvilo,“ směje se mladý herec.

„Tahle fotka mluví za vše. Svět politiky se snaží pochopit svět herectví,“ napsal ke snímku, na kterém je nejen on s odbarvenou hlavou, ale i jeho přítel Matěj.

Témata: Matěj Stropnický Daniel Krejčík