Těžký život na zámku? Stropnickému se pod okny dějí divné věci

Matěj Stropnický

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

9. září 2018 17:44 | Aktualizováno: 9. září 2018 23:52

Bývalý šéf Zelených Matěj Stropnický se i se svým přítelem, hercem Danielem Krejčíkem, odstěhoval z Prahy na venkov. Koupili si zámek v Osečanech na Příbramsku. Jestli se ale těšili na klid, přepočítali se!

Matěje a Dana na jejich zámku obtěžují nevítaní hosté! První informace o tom, že se v okolí budovy pohybují nezvaní hosté, se objevily ihned poté, co se sem pár přestěhoval.

Problémů si všimli i starousedlíci. Ti sice prý mají Stropnického i Krejčíka celkem rádi, to, co se děje pod okny jejich zámku, je prý ale hrozné. „Myslím, že je to samotné zaskočilo. Že až takové výlevy sami nečekali. Opakovaně sem přijela individua, která jim nadávala pod okny, často dost sprostě,“ prosadil serveru Expres.cz jeden z místních.

Podobně to vidí i další obyvatel. „Nechápu, co lidem vadí, neříkám, že by jim sem měli jezdit pomáhat, to vůbec. Ale dělat tam takový virvál, že musí přijet policie, to už je za hranou. Vždyť je to úplně zbytečné,“  dodal Osečan, který podle svých slov nechápe, že někdo absolvuje takovou cestu, aby pak vyřvával pod okny nadávky a urážky.

Stropnický si ale zatím z podobných excesů nic nedělá. Raději se chlubí tím, jak se mu na venkově žije. „Máme kozy! Když venkov, tak i s hospodářstvím. Kozy jsou nejmíň náročné, pro nás začátečníky, tak nejdřív ty. Chlívek jsme zbudovali, ohradník vytyčili, vybrali břečťanumilovné a jsou tu.

A přidal i fotku nových „spolubydlících“. „Vlevo moje černá, zlostná a věčně mečící, takže Margaret po Thatcherové, čili čti Márgrt, volej: Márgrt, necháš tý privatizace! a tak, za ní hnědá Meryl po Streepové, ta je Daniela, hodnější, ta si i na mečení jen hraje. No a teď už, holky, hajdy do práce, park volá,“ dodal Matěj.

Témata: Matěj Stropnický Daniel Krejčík