Ester Ledecká už plánuje změnu dresu! Za kterou zemi by mohla závodit?

Ester Ledecká

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

6. září 2018 21:33

Praha - Už i sama dvojnásobná olympijská vítězka z letošních Her v Pchjongčchangu Ester Ledecká vstupuje do sporu mezi jejím týmem a Svazem lyžařů České republiky (SLČR). Závodnice, která v únoru pod pěti kruhy triumfovala jak v lyžařském super-G, tak ve snowboardovém parlalelním slalomu, totiž na svém fanouškovském facebookovém profilu uvedla, že už má v hlavě zemi, kterou by v případě neúspěchu jednání se svazem o novou reprezentační smlouvu mohla v budoucnu reprezentovat. Vedle toho i ve čtvrtek se sešly u stolu obě znesvářené strany znovu, ovšem ani tentokrát k žádné dohodě nedošlo. Jen se domluvilo na tom, že jednání nebudou obě strany již nikterak blíže komentovat a to do té doby, než se vše vyřeší.

Poté, co Esterčin otec Janek Ledecký na středečním tiskovém brífinku uvedl, že v případě krachu jednání mezi týmem lyžařky a snowboardistky a Svazem lyžařů by mohla sportovkyně v budoucnu reprezentovat i jinou zemi, objevilo se na fanouškovské facebookové stránce Ester Ledecké fotomontáž, na které je vyobrazena sama závodnice s kombinézou, na kterém je nápis "Jamaica". "Tyhle frky mě vždycky rozesmějou," napsala pod touto fotkou stále ještě česká reprezentantka a pokračovala: "Můj brácha Jonáš k fotce, která běhá po netu napsal: ´To mi nemůžete říct dřív? Včera jsem poslal návrh tvojí nový kombinézy na příští sezónu do tisku. A teď se budou měnit barvy?"

Je zjevné, že Ledecká, jež se nyní nachází v Chile na tradiční předsezónní přípravě, bere aktuální ostře sledovaný spor s patřičným nadhledem. "Já doufám, že mě Sport Invest podrží a nepustí! A že Jonáš nebude muset nic předělávat," uzavřela svůj komentář Ledecká.

Další informace z jednání nebudou obě strany komentovat. Až do vyřešení sporu

I ve čtvrtek pokračovala jednání mezi týmem Ester Ledecké a tentokrát z toho z obiou stran žádné závěry nevzešly, pouze konstatovaly a tdudíž se tak shodly na tom, že jednání nikterak do jeho konce nebudou komentovat. „Se zástupci Svazu lyžařů České republiky jsme se dnes sešli, o celé věci budeme dál jednat. Více informací však v tuto chvíli nebudeme poskytovat,” uvedl po čtvrtečním jednání Radim Trusina z agentury zastupující sportovkyni, tedy z agentury Sport Invest. Ve stejném duechu pro Seznam Zprávy ve čtvrtek vyjádřil i Tomáš Haisl z lyžařského svazu. „Než se celá situace vyřeší, nebudeme se vyjadřovat,” řekl.

Připomeňme, že jádrem sporu je údajné omezování reklamy na sportovní výbavě ze strany svazu a pokud se tato část smlouvy nezmění, tým Ester Ledecké nový kontrakt, jež by měl závodnici přiklepnout o 800 000 korun na sezónu více, nepodepíše. „Svaz má podle smlouvy poskytnout Ledecké plochy o velikosti 300 cm čtverečních na sjezdařském a 400 cm čtverečních na snowboardovém závodním oblečení. Tento prostor podle nich v rámci marketingové hodnoty Ester představuje jen na sjezdovém oblečení dalších zhruba 20 milionů korun,“ řekl k tomu nový předseda úseku alpských disciplín Ladislav Forejtek.

David Trávníček ze Sport Investu však s tímto tvrzením nesouhlasí, podle něj prý ve skutečnosti jde o daleko menší částku. Také uvedl, že kdyby navrhovanou smlouvu podepsali, přišli by o finance, které by vydělali za čtyři roky na celoroční rozpočet.

Témata: Ester Ledecká Janek Ledecký