Žilková o zámku Stropnického: Přeju mu ho, po mně peníze nechtěl. Ale pomáhat mu nebudu!

Veronika Žilková 5

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

30. srpna 2018 15:48

Matěj Stropnický si spolu se svým přítelem, hercem Danem Krejčíkem, pořídil zámek ze 17. století v Osečanech na Příbramsku. Mají v plánu ho opravit, žít v něm a částečně ho také otevřít veřejnosti. A co na to říká Matějova macecha Veronika Žilková?

Zámek v Osečanech stál 12 milionů, peníze Stropnickému půjčila jeho matka Lucie Stropnická. V případě potřeby se ale Matěj může obrátit i na současnou manželku svého otce Veroniku Žilkovou!

Do renovace sídla svého nevlastního syna se herečka sice moc nehrne, prý mu ale klidně pomůže. „Já mu zámek, který mu koupila jeho vlastní maminka, přeju. Naštěstí po maceše žádné peníze nechtěl,“ směje se herečka, která serveru Expres prozradila, že pozvání od Matěje na návštěvu už dostala.

Má v plánu se do Osečan určitě přijet podívat. „Ale pomáhat mu nebudu, protože svých dětí mám dost. Nás je tolik, že nemám čas zvládnout všechno. Mám čtyřiadevadesátiletou matku, která je nechodící a o kterou se starám. To je moje nejzávislejší miminko,“ přiznala Veronika!

„Já mám pět svých dětí, dvě v pěstounské péči, takže jsem dvěma macechou. Dokonce jsem macechou i Stropnického dětem, takže jsem macechou pěti dětem. A pěti dětí jsem matka,“ počítala herečka.

Nakonec ale povolila a názor změnila. „Samozřejmě, když Matěj bude potřebovat něco natřít nebo posekat trávu, ať zavolá. Já mu ráda pomůžu. Máme dobré vztahy,“ říká Žilková.

Možná to bude potřeba, na otce Martina Stropnického se totiž Matěj obrátit nemůže. Jednak má někdejší ministr bolavou krční páteř, a pak má před sebou diplomatickou misi v Izraeli, kde bude působit jako český velvyslanec!

A že opravy zámku budou náročné, je jasné už od začátku. „Ta stavba je sice zámek, ale je to v podstatě starý vybydlený dům s velkým pozemkem,“ vysvětloval po kouli nemovitosti někdejší předseda Zelených.

Zámek podle něj sice není v havarijním stavu, rekonstrukce je ale nutná. „Kolik to bude stát, zatím nevíme. Děláme si nahrubo ověřovací studii. Je to ale kulturní památka, takže budeme a chceme dělat rekonstrukci v souladu s předpisy,“ dodal Matěj s tím, že s Danem záchranu zámku berou i jako službu kulturnímu dědictví, protože jinak by budova zřejmě zanikla.

Témata: Matěj Stropnický Veronika Žilková Martin Stropnický