Poslední SBOHEM s DJ Loutkou! Dnes v Praze

Michal Maudr alias DJ Loutka

Autor: stars24.cz, ČTK

29. srpna 2018 4:30

Blízcí, přátelé a příznivci dnes v Praze rozloučí s jedním z nejznámějších českých dýdžejů a výraznou osobností taneční klubové scény Michalem Maudrem, který vystupoval pod přezdívkou DJ Loutka.

Maudr si vzal život 18. srpna, bylo mu 51 let. Poslední rozloučení se koná od 18:00 ve strašnickém krematoriu, o dvě hodiny později začne rozlučková party ve smíchovském klubu Futurum, kde DJ Loutka začátkem 90. let vystupoval.

Ve Futuru se uskuteční také finanční sbírka na pietní místo, které bude na Vinohradech. Mělo by mít podobu vinylové desky. Právě ve Futuru DJ Loutka na začátku 90. let začal svoji kariéru. Svému příteli přiletí z Amsterodamu zahrát i DJ Dimitri.

DJ Loutka se stal jedním z nejznámějších protagonistů české houseové scény. Výrazně přispěl k rozvoji elektronické hudby v Česku. Po revoluci začínal v legendárním klubu Bunkr, později vystupoval ve Futuru a klubu Roxy, kde pořádal známé klubové noci Shake. Byl jedním ze zakladatelů pořadatelské houseové agentury Roxydust.

Sestavil legendární kompilaci Housebox 1 pro vydavatelství Nextera a hrál také významnou roli v prvním houseovém uskupení v České republice s názvem ToMaMiv.

Témata: Michal Maudr alias DJ Loutka