Z tohohle mě mrazí, už nebudu dělat blázna! Pazderková ostře k ožehavému tématu!

Iva Pazderková

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. srpna 2018 8:58

Herečka Iva Pazderková se opět velmi ostře vyjádřila k aktuální situaci v Česku. Přiznává, že ze současné atmosféry ji mrazí. Upozorňuje na to, že svoboda je velmi křehká věc.

„Pupendo. @JanHrebejk. Vždycky mě především bavilo a mrazilo mě z něj tak nějak příjemně, jakože už to máme za sebou,“ přiznala na twitteru herečka Iva Pazderková. „Dnes mě z něj především mrazí. A hlavně proto, že vychází z reality té doby. Není to fantasy, jak se nám poslední dobou snaží někteří namluvit #nezapomínejme,“ doplnila.

Pupendo. @JanHrebejk. Vždycky mě především bavilo a mrazilo mě z něj tak nějak příjemně, jakože už to máme za sebou. Dnes mě z něj především mrazí. A hlavně proto, že vychází z reality té doby. Není to fantasy, jak se nám poslední dobou snaží někteří namluvit. #nezapomínejme

— Iva Pazderková (@PazderkovaIva) 26. srpna 2018

Podobné varování zveřejnila už u příležitosti výročí 21. srpna. „Nezapomínejme. Poučme se. Vzdejme hold těm, co zaplatili životem za pravdu a lásku ke svobodě, která nám dnes přijde tak samozřejmá a jsme ochotni ji ztratit pro zdánlivě hezká slova. Svoboda je křehká. Křehčí, než si myslíme. A je jen na nás, jestli ji ochráníme. Jak? Volbou,“ vysvětluje Čechům.

Pazderková se nedávno připojila k bojkotu, na jehož počátku stál zpěvák Tomáš Klus. I ona oznámila, že nebude dávat rozhovory ani jinak spolupracovat s médii patřícími premiérovi Andreji Babišovi. Zároveň dodala, že nebude vystupovat na akcích sponzorovaných jeho firmami.

„Já už že sebe nechci nechat dělat blázna. A absolutně netuším, co je bláznivého na tom, vyjádřit svůj politický postoj. Ještě jednou. Jsem občanem České republiky. Je to moje právo a povinnost, pokud chci něco změnit,“ vysvětlovala tehdy.

Prozradila také, co jí na Babišovi vadí nejvíc. „Myslíte kromě lhaní, trestního stíhaní, usvědčení ze spolupráce s StB, zneužívání evropských dotací a spolupráce s politickými stranami, které popírají hodnoty, jež v životě uznávám? Není přece v pořádku, že má náš premiér pod palcem jednu z největších mediálních skupin v České republice,“ uvedla nedávno v rozhovoru pro Aktuálně.cz.

Témata: Iva Pazderková