Krásná Tereza Kerndlová: Vážné zdravotní problémy, pozitivní nález a akutní operace!

Kerndlová, Tereza 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

26. srpna 2018 21:20

Zpěvačka Tereza Kerndlová přiznala, že ji v posledních měsících trápily vážné zdravotní problémy! Uzdravila se jen díky tomu, že lékaři vše odhalili včas. Teď proto apeluje na všechny, aby nepodceňovali prevenci!

„Není snadné o tom mluvit, ale myšlenka, že bych mohla něco změnit je silnější než cokoliv jiného. Tento status píšu s tím, že ne vždycky je možné z vlastního života reportovat jen to pozitivní a vlastně je pro mě nelehké v nějaké výstižné formulaci sdělit, že jsem si před nedávnem prošla obdobím, kdy jsem nebyla zdravotně v pořádku,“ přiznala na sociálních sítích Tereza Kerndlová.

A co se jí vlastně stalo? „Jsem po operaci z důvodu pozitivního nálezu na děložním čípku. Už je to několik týdnů zpět, kdy běžná prohlídka ukázala, že se dějou určité změny. Následně jsem si prošla dalším vyšetřením a především biopsií, abych pak po dlouhých čtrnácti dnech v telefonu slyšela negativní zprávu, kterou jsem si, nejen já, nechtěla v době čekání na výsledky připustit,“ vysvětluje zpěvačka přímo z nemocnice.

Poděkovala také svým blízkým za podporu. Doplnila, že jí také pomohly aktivity a koncerty ještě mezi nálezem a operací odjezdila. Na všechny teď apeluje, aby nepodceňovali prevenci. „Bylo mi řečeno, že za dva roky by byl z mého stavu velice vážnej onkologickej problém. Pokud se vnímáte neohroženě a nedáváte prevenci důležitost, můžete přijít pozdě do zcela překvapivé situace a i kdyby se jedna jediná dívka nebo žena z vás, měla díky mně vyhnout vážné nemoci, vyhnout rakovině, tak mi stálo za to, vám to napsat a hlavně se nebát o tom mluvit,“ je přesvědčená Tereza.

„Statistika nelže a je děsivá. 1000 žen v ČR onemocní a 400 jich zemře! Choďte pravidelně na kontroly a nic nepodceňujte. Prý jsem zdárný příklad toho, že je to to nejzásadnější, co pro sebe můžete udělat. A nejen pro sebe, ale pro všechny, kteří vás milujou. Znám tuhle situaci i z druhé strany a řekla bych, že je to ještě horší,“ říká Kerndlová.

„Teď po více jak třech měsících od chvíle, kdy to vím, můžu konečně napsat - JSEM ZDRAVÁ!!! Děkuju MUDr. Janě Kulhánkové, že na to přišla včas a MUDr. Leopoldu Rotterovi z GynMeda v Brně a jeho týmu, že se postarali o mé zdraví! Nesmírně děkuju! Kvůli tomu, že šlo v mém případě o nejvyšší stupeň těžkého přednádorového stavu, budu už vždycky pod drobnohledem, ale jsem v pořádku a je to krásnej pocit! Opatrujte se!“ dodala Tereza.

Témata: Tereza Kerndlová zdraví