Řepka je v tom až po uši? V base může strávit až 6 let!

Tomáš Řepka

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

26. srpna 2018 10:29

Soudkyně sice tento týden bývalému fotbalistovi Tomáši Řepkovi napařila půl roku natvrdo, ale sportovec nakonec může ve vězení strávit mnohem delší dobu! S šesti měsíců může být rázem 6 let!

Řepka byl odsouzen k půlročnímu vězení za internetové útoky na svou bývalou manželku Vlaďku Erbovou. Inzeráty, kterými jejím jménem nabízel sexuální služby, podle Městského soudu v Brně porušil cizí práva. Potrestána byla i Řepkova přítelkyně Kateřina Kristelová, která dostala pokutu 50.000 korun.

Jenže fotbalista nakonec může za mřížemi strávit mnohem delší dobu! „Předpokládám, že co se týká trestu, který mu byl uložený dříve, bude zasedat soud a ten mu může podmínečný trest tzv. proměnit na nepodmíněný,“ vysvětlil pro Aha! právník Jan Černý. V tom případě by se tresty sečetly a Řepka by strávil za mřížemi rok!

Ani to ale není vše. V září ho prý čeká další soud kvůli údajnému podvodu s autem, které si měl pořídit na leasing a prodat. V tomto případě mu hrozí trest odnětí svobody na 2 až 6 let.

„Pokud by byl uznán vinným, může soud zrušit rozsudek, který byl vynesený ve čtvrtek a vynést tzv. souhrnný trest,“ popisuje právník. V praxi se pak podle něj většinou tresty nesčítají, ale k tomu původnímu se jen něco přidá. „Trest by ale nemohl být nižší než kolik je spodní hranice sazby, v tomto případě by šlo tedy minimálně o dva roky,“ dodává Černý.

Témata: Tomáš Řepka Vlaďka Erbová Kateřina Kristelová