Proč se veřejnost nemohla rozloučit s hercem Iljou Rackem (†88)?

Ilja Racek

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

14. srpna 2018 16:30

Herec Ilja Racek zemřel 2. srpna ve věku 88. Mnozí se divili, proč jeho domovské Divadlo Na Vinohradech mlčí a proč se neobjevily žádné informace o posledním rozloučení s legendárním umělcem. Teď vše vysvětlila Rackova rodina!

Řada lidí se podivovala nad mlčením vinohradského divadla. „S hlubokým zármutkem oznamujeme, že ve věku 88 let zemřel doyen vinohradského souboru Ilja Racek. Čest jeho památce,“ napsalo divadlo na svých stránkách.

Neuvedlo ale, kdy se budou moci lidé s hercem naposledy rozloučit. „Na přání zesnulého se poslední rozloučení bude konat pouze v kruhu rodinném,“ uvedlo před několika dny divadlo.

To se také nakonec stalo! „Mohu potvrdit, že jsme se s tatínkem rozloučili soukromě,“ prozradil deníku Aha! hercův syn Ilja Racek ml. (68). Legendární herec si totiž přál, aby rozloučení s ním proběhlo v poklidu a ve vší tichosti.

Racek si také přál, aby byl rozptýlen v přírodě na jednom z jeho oblíbených míst. Jestli k tomu opravdu dojde, ale rodina neuvedla.

Kromě divadla Racek často hrál i ve filmu. Účinkoval také v oblíbených televizních seriálech Arabela se vrací, Náhrdelník, Hříšní lidé města pražského nebo Zlá krev.

Témata: Ilja Racek