Nová naděje? Jiří Menzel byl převezen do střeženého zařízení, za den léčby platí 1750 Kč!

Jiří Menzel s rodinou 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

13. srpna 2018 9:01

Režisér Jiří Menzel se opět přestěhoval do jiného nemocničního zařízení! Jde už o třetí převoz během devíti měsíců. Manželka Olga to prý měla v plánu už delší dobu!

Oscarový režisér už není hospitalizován v Rehabilitační nemocnici Beroun. Olga Menzelová ho podle Blesku nechala převézt do resortu Šarlota v Prosečnici, v dolním Posázaví u Benešova.

Tohle stěhování prý režiséra manželka plánovala už dlouho. „Je tam veškerá zdravotní péče čtyřiadvacet hodin denně včetně rehabilitace, fyzioterapie,“ prozradil zdroj blízký rodině.

„Jsou tam zařízeni na nepohyblivé klienty, pacienty po vážných operacích a resort je připraven i na dlouhodobé pobyty,“ dodal s tím, že pro Olgu bylo klíčové, že v tomto zařízení poskytují komplexní péči.

Jeden den v Šarlotě sice stojí 1750 korun, ale na rozdíl od ostatních zařízení si může být Olga jistá, že je o jejího manžela postaráno po všech stránkách.

Menzel loni v listopadu zkolaboval. Z klimatizace v letadle se zřejmě nakazil meningokokem a v Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích musel podstoupit závažnou několikahodinové operaci mozku, po které byl uveden do umělého spánku.

Odtud se pak stěhoval do Rehabilitační kliniky Malvazinky. Jenže tam se režisérův stav zhoršil a tak jej Olga nechala převést do Berouna. Menzelův špatný stav a proleženiny na zádech přisuzovala Olga především nedostatku personálu. S péčí v Berouně sice spokojená byla, ale přesto Jiřího před pár dny opět nechala převést.

„Pan Menzel už u nás asi tak dva týdny není, prý ho odvezli do Prosečnice,“ potvrdili v Berouně. To, jestli je Menzel opravdu v Šarlotě ale tamní personál nechtěl říci. „Jsme soukromé zařízení a o našich klientech zásadně nepodáváme informace,“ informovali tamní zaměstnanci.

Bez předem ohlášené návštěvy nesmí nikdo vstoupit ani do parku před objektem. Zařízení je tak nejen luxusní, ale i dobře střežené. „Neřeknu nikomu, kde teď Jirka je,“ doplnila Olga Menzelová.

Témata: Jiří Menzel Olga Menzelová