Stropnický s přítelem utíkají na venkov. Miliony na zámek ze 17. století si půjčili od maminky!

Šéf Zelených se vybarvil! Stropnický přiznal vztah s mužem

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

12. srpna 2018 17:05 | Aktualizováno: 13. srpna 2018 9:53

Matěj Stropnický před necelým rokem opustil post předsedy Strany zelených. Teď se dokonce rozhodl, že opustí i Prahu! Se svým přítelem se stěhuje na venkov!

Že je gay oznámil Matěj Stropnický loni v říjnu - už tehdy chodil s hercem Danielem Krejčíkem, který se objevil například v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2.

„Je to tak, chodím s Danielem Krejčíkem, je to skvělej kluk. Ano, chci reagovat na váš článek a potvrdit, že jsem na kluky. Je to super věc, s Danem obzvlášť. A jestli náš vztah vydrží toto, tak už vydrží vše,“ uvedl tehdy politik pro Blesk.

Teď pár udělal další krok! „Stěhujem se s Danem na venkov. Prahy jsem si prozatím užil a trochu bych řekl, že je to vzájemné. Kam, proč a co tam budem dělat, o tom později,“ napsal teď na facebooku Matěj, který až dosud žil na Žižkově.

Podle webu in-magazin.cz si Matěj a Dan pořídili zámek ze 17. století s obřím pozemkem - a zaplatili za několik milionů! „Podle katastru nemovitosti kupují zámek v Osečanech v okrese Příbram s přilehlým pozemkem cca 2000 m2 a rozlehlé lesy s parkem, hospodářským stavením a příjezdovou plochou o rozloze více jak 67 tisíc m2,“ uvedl web.

Loni se prý zámek společně s pozemkem o rozloze 30300m2, tedy o více než 3 hektary méně, nabízel k prodeji za 15 milionu korun. Zámek navíc vyžaduje rekonstrukci – a ani ta nebude levná!

Matěj pro idnes.cz prozradil, že peníze na zámek mu půjčila maminka Lucie Stropnická, která prodala byt v Praze. „Ta stavba je sice zámek, ale je to v podstatě starý vybydlený dům s velkým pozemkem,“ vysvětluje. „Nám se po dlouhém vyjednávání podařilo sjednat cenu 12 milionů korun. Když se to tak vezme, je to podobná cena, za jakou pořídíte v Praze čtyřpokojový byt,“ uvedl Stropnický s tím, že volba byla jasná.

Zámek podle něj sice není v havarijním stavu a tak už v něm tři dny i s Danem bydlí, je ale jasné, že rekonstrukce je nutná. „Kolik to bude stát, zatím nevíme. Děláme si nahrubo ověřovací studii. Je to ale kulturní památka, takže budeme a chceme dělat rekonstrukci v souladu s předpisy,“ vysvětlil bývalý šéf Zelených s tím, že s Danem záchranu zámku berou i jako službu kulturnímu dědictví, protože jinak by budova zřejmě zanikla.

O tom, jak budou zámek využívat, prý zatím spíš diskutují. „V části budeme bydlet a rádi bychom část zpřístupnili pro veřejnost. Ovšem z původního mobiliáře se nic nedochovalo, pouze jedna kachlová kamna. Také bychom rádi, jelikož je Dan herec a umělec, tady už příští léto pořádali nějaké kulturní akce pro veřejnost,“ dodal Stropnický.

Matěj také přiznal, že ho pobavily reakce, která zpráva o jeho stěhování vyvolala. „Vtipný je, jak tenhle status se líbí i mým politickým oponentům, von je totiž schválně tak napsanej, ale netěšej se, kucí a holky, netěšej se, já se na nich zas nachystám,“ vzkázal politikům Stropnický.

Témata: Matěj Stropnický Daniel Krejčík