Známý kuchař se pustil do Babiše: Radši umřu hlady, než bych si od něj něco koupil!

Ondřej Slanina (kuchař) 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

10. srpna 2018 15:55 | Aktualizováno: 12. srpna 2018 2:41

Kupovat něco od Andreje Babiše a jeho firem? Ani náhodou, říká kuchař Ondřej Slanina, který se proslavil díky pořadu Kluci v akci!

Jak se zdá, je tu další podoba bojkotu českého premiéra Andreje Babiše a jeho firem! Tentokrát ale nejde o Babišova média, ale o jeho firmy vyrábějící jídlo.

„Na rovinu ale můžu říct, že kdybych na cestách hladověl a byly tam jen Babišovy párky, tak radši umřu hlady, než bych si od něj něco koupil," prozradil bez vytáček Blesku kuchař Ondřej Slanina.

Svůj „bojkot“ přitom zahájil dávno před prohlášením zpěváka Tomáše Kluse! „Už dva roky od něj nekupuju nic,“ vysvětluje Slanina.

A když se náhodou stalo, že dodavatelé něco od Babiše přivezli, prostě to poslal zpátky. „To je podle mě jediná cesta, jak se toho, co tady máme, zbavit. Pomůže to víc, než když někteří zpěváci přestanou vystupovat na akcích, které sponzoruje. Musíme prostě přestat kupovat jeho výrobky," radí kuchař!

Českému premiérovi Andreji Babišovi, respektive holdingu Agrofert patří například Vodňanské kuře, Vodňanská drůbež nebo slovenská Hyza, ale i Kostelecké uzeniny, Krahulík - Masozávod Krahulčí nebo Kmotr – Masna Kroměříž. Součástí Agrofertu jsou i mlýny a pekárny soustředěné ve společnosti Penam či mlékárna Olma.

Témata: Ondřej Slanina (kuchař) Andrej Babiš Agrofert