Ty si bude tak dlouho hrát, až dohraješ! Herec promluvil o politice, teď mu chodí výhrůžky!

Václav Neužil 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

31. července 2018 13:27 | Aktualizováno: 31. července 2018 13:26

Herec Václav Neužil patří k těm, kteří podpořili Tomáše Kluse a jeho bojkot médií patřících Andreji Babišovi. A jak se ukázalo, není jediný, komu kvůli politickým názorům chodí výhrůžky!

Herec, který se proslavil díky seriálům Svět pod hlavou nebo Dabing Street, na sociálních sítích zveřejnil článek zaměřený proti premiérovi Andreji Babišovi. Jeden z diskutujících mu ale vzápětí začal poměrně drsně vyhrožovat.

„Neužil, jen blbni. Ty si bude tak dlouho hrát, až dohraješ! Naši si dohlédnou na to, abys přestal dělat blbosti, jinak je možné, že už tě nikdo neobsadí a složenky se ti budou platit asi dost špatně,“ napsal mu člověk s uživatelským jménem Vojtěch Střelba.

Neužila proto zajímalo, jestli i jeho kolegové, kteří komentují politiku a kteří se vůči Babišovi vymezili, dostávají podobné zprávy. „Jestli jsou naši od Babiše, tak ty mi práci nikdy nedávali. Matěji Rupperte, Aňo Geislerová, chodí Vám taky podobné zprávy od fake profilů?“ tázal se.

A ti mu obratem potvrdili, že v tom není sám! „To víš ze jo i tvrdší! No co už s tím!“ přiznal zpěvák Matěj Ruppert. „Jo jo, píšou. Pečem na ně,“ vzkázala mu herečka Aňa Geislerová.

Se svými zkušenostmi s výhrůžkami se pak podělili i novináři. „K tomu jedna věc, často ty komentáře píše jeden člověk pod různými jmény. Chtějí, aby to vypadalo masově. A ta jména jsou často věci, přívlastky apod. Dlouhý, Krátký...Mají malou fantazii,“ vysvětloval mu novinář Erik Tabery.

Adam Komers, který pracoval 25 let v České televizi, prý dostává podobné vzkazy často. „Já něco podobnýho dostal zrovna včera. Že prý se lid postará, abych leda zametal. Budou se soudruzi divit, ale jsem připraven i na daleko horší věci než je zametání. Na tom totiž nevidím nic strašnýho,“ vysmál se těm, kteří mu vyhrožují!

Témata: Václav Neužil Matěj Ruppert Aňa Geislerová Andrej Babiš