Kandidát na prezidenta podpořil Kluse: Z Colours mě vyhodili!

Marek Hišler

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. července 2018 17:23

V souvislosti s prohlášením zpěváka Tomáše Kluse, který se rozhodl bojkotovat média Andreje Babiše a všechny akce sponzorované jeho firmami, promluvil také lékař, někdejší prezidentský kandidát a současný kandidát do Senátu Marek Hilšer. Ten popsal svoje zkušenosti s festivalem Colours of Ostrava.

Klus během akce Colours of Ostrava, mezi jehož hlavní partnery patří i Agrofert. Poukázal mimo jiné na to, že na festivalu hrají i hudebníci, kteří pak tvrdí, jak je Babiš špatný. Svou zkušenost s tímto festivalem popsal také Marek Hilšer.

„Vzpomínám si, jak mě před rokem pořadatelé Colours of Ostrava vyhodili z prostoru asi 100 m vzdáleného od hlavního vstupu. Stál jsem tam s peticí, abych mohl kandidovat v prezidentské volbě. Dnes se dozvídám, jak si tam Andrej Babiš nepokrytě dělá propagaci,“ povzdechl si na sociálních sítích lékař.

Podle něj se ukazuje, jak to dopadá, když se v rukou jednoho člověka setká moc politická a mediální. „Je to ilustrativní příklad, jak to dopadne se společností, ve které si miliardář politik koupí noviny, televize, zemědělství, nemocnice, festivaly a nakonec půlku populace. Všichni si budeme rovni, jen někteří si budou rovnější. A to i před zákonem,“ varuje Hilšer.

Ocenil proto iniciativu Tomáše Kluse, ke které se postupně přidávají i další umělci. „Proto si vážím odvážného rozhodnutí muzikantů Kluse, Macháčka a dalších, kteří nechtějí na tuto hru přistupovat. Jinak se skupování společnosti nedá čelit, než že se nenecháme koupit,“ dodává Hilšer.

Témata: Marek Hilšer (kandidát na prezidenta Tomáš Klus