Kvůli Ringo Čechovi se rozjel i Ovčáček! A opět to začalo lítat!

Jiří Ovčáček

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

27. července 2018 11:12

Hradní mluvčí Jiří Ovčáček častěji než názory Hradu prezentuje na internetu ty své. Neušla mu ani kauza malíře Františka Rungo Čecha, k níž se Ovčáček náležitě vyjádřil.

Výstava děl českého hudebníka Františka Ringa Čecha vzbudila na Slovensku paniku. Galerie přímo v centru Liptovského Mikuláše v prostorách Galerie Kolomana Sokola skrze kurátora tvrdí, že je určena zejména pro ty, kteří umí ocenit osobitý humor Ringo Čecha, a z podstaty věci není určena dětem a mládeži.

Odborní pracovníci galerie ale s výstavou nesouhlasí a veřejně se proti ní ohradili. Tvrdí, že prezentovaná tvorba Čecha neodpovídá kritériím výtvarného umění, je společensky dehonestující, a proto nepatří do kulturní instituce.

"Jeho naturalisticky stylizovaný projev je nevyvinutý, jednotvárný, příliš snaživý, kýčovitý, sarkastický, obscénní a deviantní, bez vědomí etické odpovědnosti výtvarné tvorby, s velmi nízkým standardem formového projevu. Obsahově jde o nejhrubší formu výsměchu kulturním a etickým principům, ke kterým se hlásíme," uvádí odpůrci výstavy.

Podle Ovčáčka tím ale dosáhli jediného: Udělali Ringo Čechovi reklamu. "„Liberálové” se postarali Ringovi o skvělou reklamu! Jejich argumenty mi trochu připomínají pověstné “Nech odpadne, čo je kolísavé, nech odpadne, čo je oportunistické”," napsal na twitteru Ovčáček.

Témata: Jiří Ovčáček František Ringo Čech