Smutný konec herce Glazara: Jeho tělo rozdělili na dvě části! Troška prozradil další nepříjemné detaily

Václav Glazar 5

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

23. července 2018 16:53 | Aktualizováno: 23. července 2018 22:55

Zesnulý herec Václav Glazar bude odpočívat hned na dvou místech! Jeho tělo bylo po zpopelnění rozděleno a každá část bude uložena jinde.

Poslední rozloučení s hercem Václavem Glazarem (†65) se uskutečnilo za přítomnosti rodiny, tedy dvou bratrů a jedné sestry, v jeho rodném Dvoře Králové. Glazarovo tělo bylo zpopelněno a rodina prozradila, že Glazar bude trávít věčný odpočinek hned ve dvou městech!

„Vašek bude ležet tady vedle naší maminky. Vždyť celý život byli spolu, i v Praze,“ prozradil deníku Aha! jeden z hercových bratrů. Herec si ale zároveň přál být pohřben také v Praze.

Popel hvězdy Kameňáků proto bude rozdělen na dvě části – a každá bude uložena jinde. „Kde a kdy proběhne rozptyl v Praze ale ještě nevíme,“ prozradili Glazarovi blízcí.

Režisér Zdeněk Troška, v jehož slavné sérii Kameňák, si Glazar zahrál, pak prozradil, že herec umřel doslova chudý jako kostelní myš. Vůbec nic po sobě nic nezanechal. Bytu se zbavil tři měsíce před smrtí a nic jiného ani neměl.

Pro Blesk upřesnil, že herec žil v pronájmu v pražských Nuslích v bytě jedna plus jedna. Problém byl v tom, že byt byl ve druhém patře bez výtahu a Glazar už nemohl zdolávat schody. „Otékaly mu krutě nohy a ještě byl závislý na přenosném kyslíku,“ zavzpomínal filmař.

Právě proto se Glazar rozhodl, že se bytu zbaví a raději půjde do LDN v Kralupech nad Vltavou. „Vaškovi zbylo jen pár osobních věcí, který si odnesl do léčebny,“ vysvětlil režisér. Přátelé mu pak dokonce pomáhali se zaplacením nájmu.

 „Tu a tam jsem mu nějakou korunu dal, ale hlavně jsem mu nakupoval. Vždycky jsem se ho zeptal, co by rád, a jel jsem do krámu,“dodal Troška. Glazar podle vlastních slov bral důchod 8500 Kč, což je hluboko pod průměrným důchodem.

Témata: Václav Glazar Zdeněk Troška