Petr Jančařík promluvil o stavu syna Michala: Odmítá pomoc! Kdybych byl na jeho místě, nezvládl bych to!

Michal Jančařík 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

20. července 2018 10:05

Moderátor Michal Jančařík (42) sice skončil na vozíku a přišel o obě ledviny, přesto nechce vůbec slyšet o tom, že by mu měl někdo pomáhat. Navzdory svým zdravotním problémům se chce co nejdřív vrátit do práce!

Jančařík dokazuje, že vše zvládá, pomoc tak odmítá dokonce i od vlastní rodiny! „Michal mě nikdy na nic nepotřeboval, nikdy ode mě nic nechtěl. Proto vím, že je vnitřně velmi silný,“ prozradil blesk jeho otec Petr Jančařík (66).

Moderátor a herec ale také přiznává, že kdyby prožil něco podobného jako jeho syn, zřejmě by to nezvládl. „Ale upřímně – to, co se mu stalo, by mě naprosto zlomilo a položilo,“ přiznal Petr Jančařík.

Kdyby to prý bylo na něm, moc rád by svému synovi pomohl. Jenže Michal chce všechno dělat sám. „Nechce, aby mu kdokoli pomáhal. Je velmi samostatný a bere to jako etapu svého života,“ vysvětluje Petr.

Michal se prý nelituje a na to, co ho potkalo, si nestěžuje. „Nikdy jsem ho neslyšel si stěžovat. Jak mě vždycky vychovával, tak mě znovu vychovává velkou osobní statečností,“ přiznal Petr. Je to prý naopak jeho syn, který musí utěšovat své rodiče.

Navzdory tomu, že mu lékaři nedávno odebrali i druhou ledvinu, se chce Michal co nejdříve vrátit na obrazovky. Místo sportu by ale měl na Nově moderovat Odpolední zprávy. „Byl bych na Míšu hrdý, i kdyby se nevrátil na obrazovku... Ale mám z něj radost!“ dodal pyšně Petr Jančařík.

Moderátor televize Nova trpí celý život polycystickou poruchou ledvin. Orgány se kvůli cystám zvětšily, deformovaly se a selhávaly. Předloni v létě mu jedna ledvina praskla a zachránila ho až transplantace. Při té ale ochrnul na spodní část těla. V červnu letošního roku přišel i o druhou ledvinu.

Témata: Michal Jančařík Petr Jančařík