Hnusný vzkaz Čechům z České televize: Vydělávám víc než vy, chlastám za vaše peníze a směju se vám

Jaromír Bosák

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

19. července 2018 13:04 | Aktualizováno: 19. července 2018 23:38

Na sociálních sítí se strhla válka kvůli slovům sportovního komentátora České televize Jaromíra Bosáka! Jeho slova o tom, že se v Rusku vůbec nemělo konat fotbalové mistrovství světa vyvolala hádku, která přerostla v drsné slovní útoky.

„Ruský šampionát je minulostí,“ komentoval Bosák závěrečné ceremoniál s předáváním zlatých a stříbrných medailí pro Francii a Chorvatsko. Turnaj byl podle něj sice dobře zorganizovaný, přesto se Bosák netajil tím, že nesouhlasí s tím, kde se konal „Myslím si, že z mnoha důvodů se tady neměl konat,“ doplnil novinář.

Své postřehy komentátor také během turnaje zveřejňoval na sociálních sítích. „Zastavil jsem se u báťušky cara. Teda vlastně prezidenta. Ale v Rusku to kapánek splývá. A on prej Vladimír není doma...“ napsal například k fotkám pořízeným u Kremlu.

V následné debatě čelil ostré kritice, tu ale většinou přecházel. „Jsem naučený říkat to, co si myslím. A sport nejde oddělit od všeobecných věcí. A že se nějakým rusofilům nelíbí, to co řeknu? To mě ani trochu nezajímá,“ vzkázal svým kritikům.

Občas ale zareagoval i ostřeji. „Seš vylízanej id*ot. Všichni v pohodě a ty ze sebe děláš kr*téna...“ vynadal komentátorovi ČT jeden z diskutujících. „Jestli chceš vidět id*ota, podívej se do zrcadla,“ opáčil mu Bosák.

To ale nebyl zdaleka jediný ošklivý vzkaz, který rozzlobení lidé Bosákovi poslali! A Bosák jim hodně sarkasticky odpověděl: „Jsem nadšený z toho, že vydělávám víc než vy, na rozdíl od vás jezdím po světě, užívám si života, prakticky se vůbec nenadřu, hraju tady jenom golf – to je v Moskvě naprosto běžné. Chodím zadarmo na fotbal, hodně tady chlastáme za vaše peníze a všichni se vám, zjevně intelektuálně poněkud chudšími jedinci, smějeme na plné kolo,“ napsal na sociálních sítích Bosák.

A tím ještě víc rozdmýchal slovní válku. „Míro doteď jsem Tě měl za to lepší ve sportovní redakci ČT. Po přečtení všech možných příspěvků a komentářů na Tvém FB musím konstatovat, že jsem se dost mýlil. Skutečný profesionál, navíc placený z veřejných peněz, se totiž chová a prezentuje úplně jinak,“ nebere si servítky jeden z diskutujících.

„Je mi Vás líto, pane Bosáku. Muset po zaměstnavateli papouškovat, že kolo je hranaté musí být na palici a nestojí to za žádné peníze na světě. Ani za ten golf a chlast a služebky placené daňovými poplatníky...“ přidal se další.

Jiný se divil, jak Bosák na kritiku zareagoval. „Chlape, co blbnete... Ať už s vašimi názory nesouhlasím sebevíc, vem to čert, je to každého osobní názor, ale přeci se tu nenecháte rozházet lidmi, co uráží kde koho na potkání. Chápu že je toho na Vás nejspíše moc, když někdo píše tolik nenávistných věcí, ale nesnižujte se na jejich úroveň. Jste v Čechách stále pojem. Tak si nekažte Vaši image zbytečnými vulgaritami a hloupými odpovědmi na naprosto zbytečné komentáře.. Ač s Vámi v žádném případě okolo politických názorů nesouhlasím, tak Vám přeji silné nervy a držte se,“ vzkázal mu jeden z Čechů.

Témata: Jaromír Bosák Česká televize sociální sítě fotbalové mistrovství světa (FIFA World Cup)