Jančařík přišel o ledviny a skončil na vozíku. Neuvěříte, kolik dostal od státu!

Michal Jančařík 3

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

18. července 2018 9:57

Moderátor Michal Jančařík (42) i po odebrání druhé ledviny plánuje do práce. A nejde jen o to, že se chce co nejdříve vrátit na obrazovky. Jeho léčba totiž stojí astronomické částky!

Moderátor televize Nova trpí celý život polycystickou poruchou ledvin. Orgány se kvůli cystám zvětšily, deformovaly se a selhávaly. Předloni v létě mu jedna ledvina praskla a zachránila ho až transplantace. Při té ale ochrnul na spodní část těla. V červnu letošního roku přišel i o druhou ledvinu.

I přes tyto problémy se ale Jančařík svěřil, že se opět chystá do práce. Vrátit se chystá už v srpnu! Moderátor se totiž se otáčet, protože jen rehabilitace ho stojí 20 tisíc korun měsíčně.

Tento měsíc přitom zůstal bez platu! „Vydělávat samozřejmě musím dál. Musím vydělávat poměrně dost, protože celkově pobírám od státu asi 15 000 korun a jenom ta rehabilitace mě stojí 20 000 korun. Takže jsou to poměrně jasný počty,“ vypočítával v pořadu Nova Stars na stanici Nova Plus.

Právě tam by se měl brzy vrátit jako moderátor Odpoledních zpráv. Moderátor do práce prostě musí. Jen od návratu na obrazovky v září 2017 zaplatil za rehabilitace 200 tisíc korun a minimálně stejnou sumu zaplatil během roku po ochrnutí, kdy strávil několik měsíců v rehabilitačním ústavu. A to navíc ještě dojíždí na akupunkturu, která mu prý pomáhá. A ta také není zadarmo.

Témata: Michal Jančařík