Jiří Menzel zemře v nemocnici? Lékaři mají šokující zprávu!

Jiří Menzel

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

18. července 2018 9:30 | Aktualizováno: 19. července 2018 23:38

Režisér Jiří Menzel (80) je upoután na lůžko už více než půl roku. Kvůli meningokoku musel podstoupit náročnou operaci mozku a nyní se zdá, že se z nemocnice už nikdy nedostane!

Slavný český režisér Jiří Menzel loni v listopadu zkolaboval. Z klimatizace v letadle se zřejmě nakazil meningokokem a v Ústřední vojenské nemocnice v pražských Střešovicích musel podstoupit závažnou několikahodinové operaci mozku, po které byl uveden do umělého spánku. 

Odborníci si ale ještě neoddechli. Netroufají si říct, zda má oscarový režisér skutečně vyhráno. Prodělal totiž nejen několikahodinovou operaci mozku, byl ale uveden do umělého spánku a dvakrát mu byla zavedena tracheostomie.

Spekulovalo se, že aby se mohl Menzel znovu postavit na nohy a vrátit se do režisérského křesla, bude muset pořádně načerpat sílu! A hlavně bude muset nabrat na váze. Zhubnul totiž už 25 kilogramů!

Nyní se ale zdá, že něco takového se nikdy nestane. Jeho stav se sice prý zlepšuje, ale stále to nestačí na to, aby se mohl vrátit domů. A podle lékařů se tak údajně zřejmě nestane nikdy.

"Jiří sice od listopadu udělal neuvěřitelný pokrok, ale na klinice už zřejmě zůstane. Není ve stavu, kdy by se mohl vrátit domů, aby se jeho stav nezhoršil. A bohužel ty vyhlídky do budoucna nejsou jiné," řekl serveru Express informovaný zdroj.

Témata: Jiří Menzel