Dáda Patrasová naštvala Čechy! Takhle okomentovala akci, na které zemřel chlapec (†5)!

Dagmar Patrasová 6

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

16. července 2018 13:30

Na festivalu v areálu Šiklův mlýn u Zvole nad Pernštejnem o víkendu zemřel pětiletý chlapec, kterého srazil turistický vláček. Případ vyvolal velkou pozornost. Velkou kritiku sklidila především zpěvačka a herečka Dagmar Patrasová, která na akci vystoupila a která si ji následně na sociálních sítích pochvalovala.

Ke smutné události, která zasáhla celé Česko, došlo v areálu zábavního centra Šikland v sobotu kolem 15:30. Na místo ihned vyjeli záchranáři a policisté. Letecká záchranná služba dítě resuscitovala, podlehlo ale zraněním na místě.

Dáda Patrasová na svém oficiálním profilu na Instagramu zveřejnila fotografii z víkendového festivalu, kde vystupovala. Ke snímku napsala komentář: „Juuu! To bylo skvělý!!! Děkuju všem!“ Právě těmito slovy vyvolala pořádný rozruch. Lidé jí následně začali vyčítat, že její slova nejsou vzhledem k tragédii, která se na akci stala, vůbec vhodná. Fotka následně z jejího účtu zmizela.

Sama Patrasová se brání tím, že vystupovala před nehodou a že fotku i s hravým komentářem zveřejnila ještě před smrtí chlapečka. O tragédii se podle svých slov dozvěděla až když byla na cestě domů. „Kdo chce psa bít, vždycky si hůl najde,“ posteskla si herečka a zpěvačka.

Maminky se zastala i její dcera Anička Slováčková, i ona zdůraznila, že příspěvek byl napsán po odjezdu z akce a že tedy Patrasová nemohla vědět, co se vlastně stalo. „Než se začnete do někoho navážet, zkuste nejdřív přemýšlet. Bylo tam spoustu lidí, kteří neví, co se stalo, nebo to zjistili později. A napadat kvůli tomu člověka, co tam vystupoval a neměl o tom ani ponětí?“ vynadala kritikům.

„Tato nešťastná událost nás hluboce mrzí, rodičům chceme vyjádřit upřímnou soustrast. Nic podobného se za 20 let fungování našeho zábavního parku nestalo. Po dohodě s interprety jsme se rozhodli zbytek programu věnovat památce zesnulého, a to ve ztišeném režimu a bez závěrečného ohňostroje,“ informoval po tragédii Libor Šikl, majitel zábavního parku Šikland.

Nebyl to ale jediný nepříjemný incident, který se na akci stal. Lidé na sociálních sítích hromadně sdíleli fotky poníků, na které si mohli děti namalovat obrázky. Podle pohoršených Čechů šlo o týrání zvířat. I za to se na sociálních sítích Šikland nakonec omluvil.

„Velice se omlouváme, v žádném případě jsme nejednali ve špatném úmyslu. Jednalo se o aktivitu zábavního parku. Rozhodně jsme nechtěli dávat dětem špatný vzor toho, jak zacházet se zvířaty, přestože jsme použili nezávadné potravinářské barvy, které se běžně používají k malování dětí na obličej. Jak dokládá fotografie, samotný poník je v tuto chvíli v pořádku. Pro příště se podobných aktivit striktně vyvarujeme,“ uvedl park na sociálních sítích.

Témata: Dagmar Patrasová Šiklův mlýn dětské Děti úmrtí smrt chlapce na festivalu v areálu Šiklův mlýn u Zvole nad Pernštejnem (14. 7. 2018)