Češi, styďte se! Řítíme se do totality, opovrhuji voliči! Slavný umělec vyzval k tomu, aby se lidé probudili!

Knížák, Milan

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. července 2018 10:59

Český výtvarník, hudebník, performer a bývalý ředitel Národní galerie v Praze Milan Knižák se velmi peprně vyjádřil k nové vládě, která tento týden dostala důvěru. Kritizoval i ty, kteří ve volbách Babišovi dali hlas a umožnili tak, aby se stal premiérem.

Knižák radí lidem, aby si datum 11. červenec 2018 dobře zapamatovali. „Je to další z osudových dat v naší historii. V tento den se ujal úřadu premiéra psychopat s komunistickou minulostí, Andrej Babiš, bývalý spolupracovník Státní bezpečnosti, lhář obžalovaný z podvodu. Tento člověk i když se při parlamentním jednání před očima všech televizí bezprecedentně choval jako zuřivý psychopat, byl poté „demokraticky“ zvolen do funkce, kde může nejvíce ovlivnit život naší společnosti,“ tvrdí někdejší šéf Národní galerie.

Pochopení nemá ani pro ty, kteří Babišovi dali hlas. „Opovrhuji všemi, kteří mu dali hlas a žádné jejich výmluvy mě nepřesvědčí. Ten, komu nevadí temná komunistická minulost Andreje Babiše; ten, komu nevadí, že A. Babiš notoricky lže; ten, komu nevadí, že je již zvolený premiér obžalován z podvodu; ten, komu nevadí, že poprvé po Sametové revoluci se podílí na státní moci komunisté, je zrádcem naší společnosti a jejího dosud demokratického vývoje. Styďte se!“ vzkazuje Knižák.

ČSSD se podle něj chce zachránit. „A proto se neváhá spojit s člověkem a stranou, které postrádají morální hodnoty, ale to se jí nevyplatí. Sociální demokracie je odsouzena k zániku a já jí to přeji. Ještě včera měli šanci se distancovat. Zaslepeni touhou po moci to neudělali a tím stvrdili svůj pád do nicoty. Naše současná situace se, bohužel, podobá roku 1938, 1948 a zdá se, že začíná normalizace, která tak neblaze poznamenala náš národ po roce 1968,“ varuje umělec.

„Vzhůru do totality! S Andrejem Babišem na věčné časy a nikdy jinak!!!“ dodává Knižák.

Témata: Milan Knížák Andrej Babiš