Herec Bob Klepl narazil na motorce do autobusu! Je v nemocnici!

Bohumil Klepl 3

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. července 2018 16:07

Známý český herec Bohumil Klepl (60) měl vážnou nehodu. V sobotu na své motorce údajně narazil do autobusu MHD. Se zraněním byl převezen do nemocnice.

"Odvezli jsme jediného zraněného. Ošetřen byl muž ve věku 60 let s úrazem v oblasti hrudníku, byl však při vědomí. Odvezen byl do Vinohradské nemocnice," řekla Blesku Jana Poštová, tisková mluvčí záchranářů.

Podle policie narazil motorkář zezadu do autobusu. "U řidiče autobusu byl vyloučen alkohol dechovou zkouškou, u motorkáře bude vyloučena až odběrem krve. Teď policie zjišťuje příčiny," dodal mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Deník uvádí, že se nehoda odehrála na Jižní spojce ve směru na Černý most. Svědci uvádí, že motorkář prorazil skleněné dveře autobusu.

Bohumil (Bob) Klepl se narodil v Moskvě Arménce původem z Tbilisi a českému posluchači moskevské strojní fakulty. V roce 1981 vystudoval herectví na DAMU a hereckou dráhu začal v divadle v Chebu. Poté hrál v Kolíně, v pražském Rokoku nebo v Divadle Komedie a v polovině 80. let také začal spolu s bratry Formany hrát loutkové divadlo. Největšího uznání se ale dočkal za role ve hrách ruských klasiků, které v 90. letech ztvárnil v Divadle Na zábradlí v režii Petra Lébla.

V televizi poprvé výrazně zaujal titulní rolí seriálu To jsem z toho Jelen, hrál také v seriálech Základka, Letiště, Místo v životě, Cirkus Bukowsky nebo Přístav. Od poloviny 90. let se také začal objevovat ve filmu, hrál například ve snímcích Báječná léta pod psa, Oběti a vrazi, Pupendo, Mazaný Filip, Účastníci zájezdu či Perfect Days. Klepl se také proslavil jako porotce v zábavné televizní show Hádej, kdo jsem.

V současnosti hraje především ve Studiu DVA. Diváci ho nyní mohou vidět v inscenacích Kutloch aneb I muži mají své dny, Poprask na laguně, Vysavač, Šíleně smutná princezna nebo Líbánky na Jadranu.

Díky loutkovému divadlu vystupoval na Divadelní pouti v Praze a pak projel s bratry Formanovými celý svět. V čechovovských postavách exceloval v Divadle Na zábradlí, rolemi v televizních seriálech se stal populární, aby se nakonec dostal ke komediím. Oblíbený herec Bohumil Klepl v pražském divadle Studio Dva účinkuje v šesti inscenacích, 31. března oslavil šedesátiny.

Témata: Bohumil Klepl Nehody motorkářů