Troška v šoku! Volali jsme si denně, a pak...

Z natáčení filmu Babovřesky 2: Režisér Zdeněk Troška

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. července 2018 8:58

Herec Václav Glazar, který zemřel ve středu ve věku 65 let, byl známý především z komediální série Kameňák. Není proto divu, že byli s režisérem filmové série Zdeňkem Troškou přátelé. A jeho smrt kolegy hluboce zasáhla.

"Volali jsme si denně. Naposledy jsem s ním hovořil v úterý kolem desáté večer. Říkal, že mu je bezvadně,“ popsal Troška Blesku hercovy poslední dny.

Ve středu ráno ale herec zemřel. "A to se tak těšil na středeční poledne, kdy jsem mu měl vyřídit eldéenku v Praze! Chtěl být blíž všem přátelům. Byl zvyklý jako Helenka Růžičková mít kolem sebe pořád spoustu známých tváří," dodal Troška.

Podle něj mu dělal radost moderátor Karel Voříšek. "V LDN má babičku a kdykoli za ní do Kralup přijel, nezapomněl zaskočit i za Vaškem,“ doplnil smutný Troška.

Glazar poslední měsíce trávil v Léčebně dlouhodobě nemocných v Kralupech nad Vltavou. Tam skončil kvůli rozdrcenému bedernímu obratli a kyčli.

Zdravotní problémy měl dlouhodobě, špatně se mu okysličoval mozek, proto byl neustále napojen na kyslíkovou bombu.

Glazar se proslavil především díky sérii Kameňák, jejíž první tři díly natočil režisér Zdeněk Troška. V ní ztvárnil roli mafiána převlečeného za jeptišku. Poprvé se Glazar před kamerou objevil v roce 2002 ve snímku Rok ďábla.

Pracoval také v České televizi v tvůrčí skupině Čestmíra Kopeckého. Patřil ke spoluzakladatelům kabaretu Srdce a kámen, který kombinoval živý zpěv a tanec s travesti show.

Témata: Zdeněk Troška Václav Glazar