Češi si drsně podali Bartošku! A může za to Babiš!

Jiří Bartoška a Andrej Babiš

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. července 2018 19:46

Premiér Andrej Babiš před několika dny navštívil Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech. Při té příležitosti se několikrát vyfotil s prezidentem festivalu Jiřím Bartoškou. Právě kvůli těmto fotkám se ale Bartoška stal terčem kritiky.

Babiš se ve Varech spolu s polským premiérem Tadeuszem Morawieckým zúčastnil promítání filmu Rain Man.

Na facebooku sdílel Babiš hned několik fotek se svým polským protějškem i šéfem festivalu Jiřím Bartoškou. „Díky moc za pozvání,“ napsal k jedné z fotek. „Po Rain Manovi jsme zašli na pivo,“ dodal.

Kvůli tomu se ale stal Bartoška terčem kritiky. „Děkuji že ukazujete pravou tvář těch, co volají po demokracii viz Bartoška/Dyk proslov!! Když jde o prachy a sponzorské dary tak jde i demokracie stranou,“ napsal pod fotku jeden z uživatelů. „Jak se někdo může dobrovolně vyfotit s StBákem....to nechápu. Takto si kur..... charakter,“ přidal se další.

„Zdá se,že jsou prodejní i herci, bohužel nadání nejde ruku v ruce s charakterem,“ přisadil si další z Čechů. „Palec dolu pane Jiří Bartoška. Skutečně máte tohle zapotřebí?“ přidal se jiný. „Bylo by dobré kdyby se komedianti veřejně nevyjadřovali k politice...“ myslí si jede z diskutujících.

Bartošky se ale zastal herec Jiří Maryško, který sám festival ve Varech navštívil. „Takhle si všichni představujem Barťáka na společný fotce s Babišem těsně potom, co vyletí ptáček. Takový Sokolové na něj aspoň pískli, že jo. Jenže Sokolům se to píská, když jsou v hejnu...“ napsal k fotce, kterou zveřejnil na facebooku.

Ty, kteří Bartošku za fotografie s Babišem odsoudili, tvrdě zkritizoval. „Zapálený svazáky z tábora dobra, který spustili na poplach podobným způsobem, jako to uměj slušní lidé z tábora opačnýho a střihem zatratili Bartošku, Vary i celej "zaprodanej" festival, bych rád upozornil, že "Bartoška" je jméno a "prezident" je povolání,“ zdůraznil herec.

Na Bartoškově místě by se prý většina lidí zachovala stejně. „Takže až ten slovenskej zmrďák navštíví vaši restauraci, jste-li pingl, nebo váš operační sál, jste-li doktor, budete muset Bureše obsloužit stejně, jako Barťák. S tím se holt musíte smířit, tohle je jenom následek. Příčinu vyčítejte debilům, co ho volej, nebo nechoděj volit vůbec...“ dodal Maryško.

A rozhodně není jediný, kdo si to myslí. „Naprostej souhlas!“ podpořil jeho slova zpěvák Matěj Ruppert.

Témata: Jiří Bartoška Andrej Babiš