Takhle žije Jiří Bartoška tři roky po rakovině!

Jiří Bartoška 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. července 2018 10:25

Herec Jiří Bartoška má sedmdesátku za sebou, na svůj věk ale vypadá stále skvěle a je velmi vitální. A to i přesto, že před čtyřmi roky porazil zákeřnou rakovinu. A jak se zdá, její následky si dodnes nepřipustil.

Bartoška už dříve prozradil, že k nálezu rakoviny došlo spíše náhodou. Nebylo mu dobře, a proto šel na vyšetření, kde mu lékaři udělali rentgen a našli nádor. Sám tvrdí, že to byla klika, protože o své zdraví přehnaně nedbá, spíše naopak.

Z nemoci se ale nesložil. "On se ale z rakoviny dělá až moc velký strašák. Je to sice vážná nemoc, ale ne žádné mysterium. A čím víc na ni myslíte, tím hůř. Když se ji naopak snažíte ignorovat, může se urazit a jít pryč," uvedl tehdy.

A sám připustil, že zatímco někteří říkají, že si začali víc vážit života a děkují za každé nové ráno, on tyhle pocity nemá. Během léčby dokonce nepřestal ani kouřit.

Bartoška trpěl rakovinou mízních uzlin, stejně jako zpěvák Karel Gott. Zatímco hvězdný slavík se ale šetří, Bartoška vůbec. Denně totiž najezdí téměř tisíc kilometrů.

Po Varech ho totiž čeká další natáčení pokračování Doktora Martina s Miroslavem Donutilem a cestování mezi Prahou a Velkými Karlovicemi. "Točí se to v Beskydech, takže jezdím čtyři sta padesát kilometrů tam a čtyři sta padesát zpátky. To jediné je trochu nepříjemné," řekl deníku Aha.

Témata: Jiří Bartoška