Filip Rajmont z Ulice o vztahu se starším režisérem: Byli jsme registrovaní partneři

Filip Rajmont, autor: David Sedlecký 2

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

6. července 2018 23:35

Filip Rajmont při rozhodování o svém povolání neměl jistě pochyby. Vnuk E. F. Buriana a syn herečky Kateřiny Burianové a režiséra Ivana Rajmonta vystudoval DAMU a herectví se věnuje nejen v divadle, ale i v televizi. Do paměti diváků se zapsal především jako Otík v seriálu Ulice. „Proslavil“ se ale také díky registrovaném partnerství s o poznání starším režisérem Vladimírem Drhou (†73). A i když se řada lidí domnívala že je za tím něco víc a že spolu ti dva žijí jako partneři, pravda je poněkud jiná.

Když režisérovi Vladimíru Drhovi objevili rakovinu, nastaly těžké časy. Režisér musel podstoupit náročnou léčbu, která ho doslova připravila o půlku obličeje. Sice žil, schovával se ale v ústraní. Za svou zohyzděnou tvář se styděl. Tvrdil, že jen děsí ostatní.

Po celou dobu mu stál po boku právě Rajmont. „Díky němu žiji. Filip se stará úplně o všechno,“ svěřil se deníku Aha! kdysi režisér, který po operaci nebyl schopen sám ani přijímat potravu. 

Rajmont se tak musel postarat o partnera i domácnost, doprovázel ho k lékaři a musel se starat o výdělky. Někteří si sice mysleli, že herec je s režisérem pouze z vypočítavosti, jenže tak to nebylo.

„Filip byl neskutečný, citlivý, pečlivý. Když se o Vláďu staral, měli krásný kamarádský vztah. Dnes už se vidí málo takových lidí,“ prozradila magazínu Sedmička herečka Míša Kuklová, která režiséra dobře znala.

Rajmont s Drhou byli po celou dobu pouze přátelé. Proč tedy vstoupili do registrovaného partnerství? Prý proto, aby Rajmont dostával informace od lékařů a mohl za Drhu vše vyřizovat.

„Vláďa nikdy nebyl můj partner, vždy jsme byli kamarádi. Přátelé a lidé, na nichž mi záleží, věděli, jak to bylo. V registrovaném partnerství jsme byli proto, že jiná možnost – zvlášť po administrativní a jiné stránce – prostě nebyla,“ prozradil Rajmont magazínu Sedmička.

Témata: Filip Rajmont Vladimír Drha (režisér)